MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ülkü Ocakları tarafından birincisi düzenlenen Ülkü Ocakları Sofrası’nda gençlerle bir araya geldi.

Ülkü Ocakları yöneticileri ve MHP'nin başkanlık divanı üyeleriyle birlikte Ülkü Ocakları Genel Merkezinde düzenlenen programda konuşan Devlet Bahçeli, Türk milletinin kendine ait bir yemek kültürü olduğunu belirtti. Bahçeli, göçebe hayatta kavurmanın, yerleşik hayatta ise bulgur pilavının milletin ana yemekleri haline geldiğini, daha sonra da göçebe ve yerleşik hayatın bileşimi olarak etli pilavın yemek kültürümüzde yer bulduğunu söyledi.

Bahçeli, ilki gerçekleştirilen Ülkü Ocakları Sofrası’nın Türkiye'nin her yöresinde geleneksel hale getirilmesini ve kurulacak bu sofralarda ülkücü gençliğin memleket meseleleri üzerinde konuşmasını, tartışmasını ve çözüm önerileri geliştirmesini tavsiye etti.

İlki organize edilen Ülkü Ocakları Sofrası'nda katılımcılara yurdum kuzu kavurma, bulgur pilavı, çoban salata, yayık ayranı ve baklava ikram edildi.