Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Cumhuriyeti’nin, 92 yıl sonra ilk kez bu kadar zorda olduğunu, ilk defa bu denli darlık ve buhran içinde yüzdüğünü belirtti. Bahçeli, “Egemenlik tek kişinin tekeline fiilen havale edilmekte, devletin bekası ve tarihi çıkarları yok sayılmaktadır. Gidişat hayırlı değildir. Huzur ve sükûnet ortamı, barış ve kardeşlik iklimi hiç olmadığı kadar kararmış, karantinaya alınmıştır.” dedi. Bahçeli, verilecek kararlar sonucunda; "ya yurdum ya da yokum diyeceğiz" uyarısında bulundu.

Cumhuriyetin 92. kuruluş yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımlayan Devlet Bahçeli, Türkiye Cumhuriyeti’nin ağır bedeller sonucunda kurulduğunu; haksız, insanlık dışı ve gayrimeşru engel ve emelleri aşarak temellenmiş bir Milli Mücadele eseri olduğunu kaydetti. Bu eserin her satırının fedakârlık, her sayfası kahramanlıklarla dolu olduğu vurgusu yapan Bahçeli, şöyle devam etti: “Ne var ki bu teslimiyetçi kuşağın tortu ve torunları 92 yıl sonra tekrar şanslarını denemek, bir kez daha Türkiye Cumhuriyeti’nin surlarında gedik açmak için devrededir. 92 yıllık Cumhuriyet mirası en karanlık gün ve dönemlerini yaşamaktadır. Zalimler, zulme yandaşlık yapanlar, baskıya, dayatmaya refakat eden tavizkarlar geride kalan 13 yıllık zaman zarfında epey palazlanmış, ihanet pazılarını iyice şişirmişlerdir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ilke ve esasları artan dozda eleştiriye, yaygınlaşan ölçüde şantaja maruz kalmıştır. Sakarya’da püskürtülenler, Dumlupınar’da kovalananlar adeta yeniden karşımıza dikilmişler, her yanı ur gibi sarmışlardır. Milli ve üniter bir devlet olan Türkiye Cumhuriyeti aldığı ağır yaralarla can çekişmektedir. Devletimize anlam katan, geleceğimize istikamet çizen, birlikte yaşamanın asgari müştereklerini tanzim eden milli ve hukuki kurallar hızla, önüne geçilemez bir şekilde itibar ve irtifa kaybetmektedir. Türkiye; adaleti, ahlakı ve milli haysiyeti kalmamış bir zihniyetin eliyle aşama aşama dibe çekilmekte, yürüyüşü kösteklenmektedir.”

"ŞU ANDA HUKUKSUZLUK EGEMEN, HAKSIZLIK REVAÇTA"

Devlet Bahçeli, şu anda hukuksuzluğun egemen, haksızlığın revaçta olduğuna dikkat çekerek, “Demokrasi kundaklanmakta, hak ve hukuk arayışları sekteye uğratılmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti, 92 yıl sonra ilk kez bu kadar zordadır, ilk defa bu denli darlık ve buhran içinde yüzmektedir. Egemenlik tek kişinin tekeline fiilen havale edilmekte, devletin bekası ve tarihi çıkarları yok sayılmaktadır. Gidişat hayırlı değildir. Huzur ve sükûnet ortamı, barış ve kardeşlik iklimi hiç olmadığı kadar kararmış, karantinaya alınmıştır. Türkiye ilkel dürtülerin, iki yüzlü niyetlerin, istismarcı politikaların, iradesiz yöneticilerin, isyankar mihrakların elinde bitap ve bitkin düşmüştür. Maalesef Türk milleti kaygı ve korku içindedir.” açıklamasında bulundu.

"CUMHURİYETE DİŞ BİLEYENLER MEVKİ VE YETKİ SAHİBİ..."

Cumhuriyet’e diş bileyen, milli birlik ve kimliğe ters bakan kim ya da kimler varsa etkin, hatırlı, sözü geçen, mevki ve yetki sahibi olduğuna vurgu yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sözlerini, “Bunlar sayesinde felaketler otomatiğe bağlanmış, fenalıklar kökleşmiştir. Bir yanda bölücü terörün hainlikleri, diğer yanda iktidar zümresinin melanetleri güzel ülkemizi karanlığa hapsetmiştir. Olanları normal görmek, vaka-ı adiyeden kabullenmek artık mümkün görülemeyecektir." dedi.

Türkiye’nin olağanüstü şartlardan geçtiğinin artık çok bariz olduğunu vurgulayan Bahçeli, artık 92 yıllık bir mazisi bulunan Cumhuriyet’in taciz, tahrik ve tehdit altında olduğunu itiraf etmek gerektiğini kaydetti.

"YIKIM KADROLARI MİLLİ DEĞERLERE SİSTEMATİK OPERASYONLAR DÜZENLİYOR"

Yıkım kadrolarının milli değerlere sistematik operasyonlar düzenlediğini dile getiren Devlet Bahçeli, “Çözülme ortakları Cumhuriyet’in çatısını uçurmak, milli devleti yok etmek için ihanet planlarını hevesle icraya çalışmaktadır. Hayatın her alanı yalancıların, yabancı beslemelerinin, yozlaşmış kişiliklerin zulmüne teslimdir. İçe doğru kıvrılan, denge ve güvenirliği hasar alan devletin tüm mekanizmaları laçkalaşmaktadır. Bilindiği üzere milletimiz, Cumhuriyetle birlikte tebaalıktan çıkarak eşit haklara sahip vatandaşlardan oluşan muazzam bir beşeri cevher olmayı irfan ve kararlılığıyla başarabilmiştir.” diye belirtti.

Şimdi bu sürecin inkar edilmesinin yanında, eskiyi aratacak bir noktaya taşınma tehlikesi baş gösterdiğini ifade eden Bahçeli, Cumhuriyet’in 92. yıldönümünde Türk milletinin susturulmak istendiğini belirtti.

"REZALET VE İHANET YARIŞI SÜRÜYOR"

Bahçeli, Türklüğün durdurulması maksadıyla rezalet ve ihanet yarışının sürdüğünü söyleyerek, “Cumhuriyeti kötüleyenlerin, milli birlik ve bin yıllık kardeşlik hukukuna içten içe kin ve nefret duyanların oyunları artmış, demokratik kültür ve teamüllere saldırıları sabır ve tahammül eşiklerini kırma noktasına kadar bükmüştür. Türkiye Cumhuriyeti 92 yıl sonra yeniden kurtarılmayı beklemektedir. Bunu yapacak, bu milli ve tarihi görevi layıkıyla yerine getirecek, hasretle beklenilen hesaplaşmayı gerçekleştirecek tek merci ise büyük Türk milletidir.” diye devam etti.

Bahçeli, “Türk milleti engin bir feraset yuvasıdır. Türk milleti yüksek bir haslet ve faziletin unvanıdır. Devletimizin üzerine koyulan rehin mutlaka kaldırılmalıdır. Demokrasinin üzerine sürülen kara leke mutlaka temizlenmelidir. Kişi hak ve özgürlükleriyle birlikte, medyaya uygulanan sansür acilen düzeltilmeli, hak yerini bulmalıdır. İş arayan milyonların feryadı duyulmalıdır. Yoksul kalan, hortumla ekmekleri çalınan masum ve mazlumların seslerine kulak verilmeli, geleceğimizi yok etmeye cüret edenler, Cumhuriyet’imize diz çöktürmeye kalkışanlar süratle ayıklanmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti’ni kayyuma devretme iştahıyla dolup taşan işgal komiserlerine, milli serveti kursaklarında gizleyen haramzadelere söylenecek söz vardır.” dedi.

"MİLLET HÜKMÜNÜ VERECEK"

Milletin her şeyin en doğrusunu bilecek ve gerekli hükmünü kısa süre içinde vereceğini aktaran MHP lideri Bahçeli, Cumhuriyet’in fikri hür, vicdanı hür nesiller sayesinde çıkarıldığı rotasına tekrar gireceğini, geleceğin ümitleriyle kucaklaşacağını belirtti.

“Verilecek kararlar sonucunda; ya yurdum ya da yokum diyeceğiz.” cümlesine işaret eden Bahçeli, “Bundan sonra ya gelecek ülküleri kazanacak ve Türkiye Cumhuriyeti kurtuluşa erecektir ya da zillet ve zulmet dolu son 13 yıla yeni ve daha vahşi ilaveler yapılacaktır. Çöküşe engel olmak, çeteleşmenin önüne geçmek, zalime set çekmek hepimizin ve herkesin ödevidir. Zira şehitlerimizin manevi hatırası bunu şart koşmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli, Türkiye Cumhuriyeti’nin zaferlerin simgesi olduğuna vurgu yaparak, mesajını şöyle tamamladı: “Bu simgeyi küçültmek, küçümsemek, küçük görmek ulufe ve paye peşinde koşan asalakların, devlete çöreklenmiş organize suç ve yolsuzluk şebekelerinin yanına bırakılmayacaktır. Türk milleti devletini yaşatacak kudrettedir. Türk devleti Cumhuriyet tacını gurur ve şerefle taşıyacak kabiliyet ve kalitededir. Yeter ki tahribatlar onarılsın, yeter ki hüsran ve yalan dolu dönem son bulsun. Niyazım odur ki Rabb'im milletimizi bu cinnet ve cinayet dolu günlerden çıkarsın. Haram ve hıyanet sultasını sonlandırma mücadelesi veren Türkiye sevdalısı yüreklerin yar ve yardımcısı olsun. Bu düşüncelerle kökeni, yöresi ve mezhebi ne olursa olsun bütün vatandaşlarımın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik ediyor, en içten sevgi ve şükranlarımı sunuyorum.”