CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Kur'an-ı Kerim'e el basılması talebini eleştirdi. Özel, "13 yıldır dini siyasete alet eden ve bunun üzerinden rant devşiren bir partiyle mücadele ediyoruz ve bunu eleştiriyoruz. Maalesef 7 Haziran'dan itibaren de dini muhalefet alet eden bir partiyle karşı karşıyayız o da MHP. Ben tüm siyasilerden özellikle rica etmek istiyorum, herşeyi yapın ama hiç olmazsa yüce dinimizi ve yüce kitabımızı siyasete bu şekilde alet etmesinler." dedi.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Özel, Türk Silahlı Kuvvetlerine kumpas kurularak Ergenekon, Balyoz ve askeri casusluk gibi davaların görüldüğünü iddia etti. Bu davaların siyasi ve uydurma delillerle gerçekleştiğini, bunu da artık herkesin kabul ettiğini savunan Özel, şunları söyledi: "Bugün geldiğimiz noktada maalesef hükümetin kurulmasıyla ilgili görevlendirmenin geciktirilmesi Cumhurbaşkanı eliyle ve bir türlü hükümet kurma çalışmalarının sonuçlandırılmamasından dolayı bugün Yüksek Askeri Şura'yı 7 Haziran iradesiyle ortaya çıkan Meclis'i ve o Meclis'ten oluşmuş bir hükümetten görevli bakanlar değil, 2011 seçimlerinin halk iradesiyle ortaya çıkmış hükümetin bakanları yapacaklar. Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu'nda değişiklikliği içeren kanun teklifini Meclis Başkanlığına sunduk Kanun maddemiz kanunlaşabilse terfilerin önünü açacaktır. Parlamento hukuku açısından bugün yapılabilecek bir şey yok ama CHP tavrını ve tavsiyesini ortaya koymaktadır. Bu konuda YAŞ'ın yapabileceği bir şeyler olabilir. Örneğin ilk gününde iki günlük bir tatil kararı alarak, Meclis'i toplantıya çağırma ya da hükümet eliyle bu konularda birtakım düzenlemeler yapmayla ilgili karar alırlarsa yaklaşık bu davalardan mağdur 300'e yakın subay ve astsubay terfi alabilir. Bu yapılmazsa gerçek tasfiye bu yılki YAŞ'ta yaşanacaktır, bu durumda ileride telafisi imkansız kayıplara uğrayacaklar."

"HAYIR'LAR BİTTİĞİNDE KORKARIM Kİ AKP'YE EVET DİYECEKLER"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Kur'an-ı Kerim'e el basılması durumunda AK Parti ile koalisyona hazır olduklarına ilişkin açıklamalarının sorulması üzerine ise Özel, "13 yıldır dini siyasete alet eden ve bunun üzerinden rant devşiren bir partiyle mücadele ediyoruz ve bunu eleştiriyoruz. Maalesef 7 Haziran'dan itibaren de dini muhalefet alet eden bir partiyle karşı karşıyayız; o da MHP. Partimize yapmış oldukları ve grup başkanvekillerinin istifasıyla sonuçlanan tatsız süreci hatırlatmak isterim. Bugün de bu 'Kur'an'a el basmalar' AKP ile MHP arasında Türkiye'nin siyasi geleneğinde olmayan ve olmaması gereken bir noktaya çekiyor. Ben tüm siyasilerden özellikle rica etmek istiyorum, her şeyi yapın ama hiç olmazsa yüce dinimizi ve yüce kitabımızı siyasete bu şekilde alet etmesinler. Bu fevkalade yanlış bir tutum." karşılığını verdi.

7 Haziran'dan sonraki süreçte MHP'ye son derece yapıcı ve güleryüzle birlikte yol yürümek için gittiklerini dile getiren Özel, "Eğer MHP o sesimizi duysaydı şu an başka bir durumda olacaktık. Biz MHP'ye 'Gelin birlikte söz verdik emekliye iki ikramiye verelim' dedik, 'Hayır' dediler. 'Gelin asgari ücreti bin 500 lira yapalım birlikte' dedik, 'Hayır' dediler. 'Gelin taşeronu, emek sömürüsünü kaldıralım' dedik, 'Hayır' dediler. Genel Başkanımız, 'Gelin siz başbakan olun' dedi, ona da 'Hayır' dediler. Son olarak 'Terörü birlikte araştıralım' dedik MHP gibi bir partiye, ona da 'Hayır' dediler. 'Hayır'lar bittiğinde korkarım ki AKP'ye 'Evet' diyecekler, endişemiz veya öngörümüz bu yöndedir." diye konuştu.

"300'ÜN ÜZERİNDE SUBAY MAĞDUR OLACAK VE TERFİ ALAMAYACAKLAR"

YAŞ toplantısında alınacak kararların niteliğine ilişkin Özel, "Belki Anayasa ve yürürlükteki yasalara uygun olabilir ama vicdana ve gerçek anlamda bir demokrasiye uygun olmadığını, 7 Haziran ruhunun da bu olmadığını ifade etmek isteriz." değerlendirmesinde bulundu.

Özel, Şura toplantısının ertelenmesinin söz konusu olup olmayacağının sorulması üzerine de "Gelinen noktada, şartlar buysa, buradaki kişilerin mağdur olduğunu ve bunun ileride telafi edilemeyecek noktaya gelebileceğini görüyorsanız YAŞ belki ilk gün Anıtkabir'e gider, ilk toplantısını yapar ve ara verebilir. Bu konuda hükümet gerekirse tüm partilere de bir çağrı yapar, bu konuda herkes bu mağduriyetin ortadan kalkması için de üzerine geleni yapar. Bu, YAŞ'ta alınabilecek son derece basit bir karardır. Sadece bir samimiyet testi var. Bunun kumpas olduğuna, insanların mağdur olduğuna inanıyorlarsa bu insanlara bir mağduriyet de YAŞ kararlarıyla vermesinler. Çünkü bugünkü düzenlemeye göre 300 üzerinde subay mağdur olacak ve terfi alamayacaklar." dedi.