Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, FETÖ’nün darbe girişiminde şehit olan Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisi Yasin Naci Ağaroğlu’nun Korkuteli ilçesindeki ailesine taziye ziyaretinde bulundu.
Ziyarete, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Milletvekilleri Hüseyin Samani, Ak Parti il Başkanı Av. Rıza Sümer, İl Müftüsü Osman Artan, Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Ak Parti İlçe Başkanı İlhami Yıldıran da katıldı.
Şehit ailesinin evinde Kuran-ı kerim okunmasının ardından Antalya İl Müftüsü Osman Artan dua etti.
Duanın ardından konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Şehidimiz Yasin Naci Ağaroğlu, bizim inancımıza göre şehittir. Çünkü o bayrağı vatanı, milleti için o Genelkurmayın olduğu alana koştu. Aldığımız kararla da, kanun hükmündeki kararname ile de, bu alçak darbe girişiminde şehit olan kardeşlerimize hukuken de haklarını vermek bakımından da dün karar aldık, kanun hükmünde kararname ile şehitlerimize hukuken de şehit ilan ettik. Ama gerek Yasin Naci kardeşimiz, gerekse o tankların önlerine, silahların bombaların altına hiç korkmadan koşan kardeşlerimiz esasen hukuken böyle bir hak elde etmek için değil, vatan millet için Allah için bayrak için şehit olmak için gittiler. Bu azizi milletimize, şehitlerimize ve gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum” dedi.
Şehidin babası Osman Ağaroğlu ve annesi Zehra Ağaroğlu’na başsağlığı dileyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, daha sonra Nur Pastanesine geçerek televizyondan Kırkpınar güreşlerini izledi.
3. tur güreşlerini izleyen Bakan Çavuşoğlu, Nur Pastanesinde Arif Cebeci’nin ikram ettiği dondurma ve tatlıyı yedikten sonra ilçeden ayrıldı.