Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, FETÖ mensupları tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi ile ilgili çok sayıda ülkenin dışişleri bakanları ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgilere göre, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, son olarak Kenya Dışişleri Bakanı Amina Mohamed, Fildişi Sahili Dışişleri Bakanı Abdallah Albert Toikeusse Mabri, Somali Dışişleri Bakanı Abdusalam Hadliye Omar, Etiyopya Dışişleri Bakanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, Norveç Dışişleri Bakanı Borge Brende, Slovakya Dışişleri Bakanı Miroslav Lajcak’ın araması üzerine toplamda 43 dışişleri bakanı, 1 olağanüstü haller bakanı ve 3 uluslararası kuruluş genel Sekreteri ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Çavuşoğlu’nun son olarak görüştüğü dışişleri bakanları Türkiye’deki demokratik sürece ve seçilmiş hükümete destek verdiklerini ifade etti ve Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını vurguladı.
Ayrıca Bakan Çavuşoğlu bu akşam, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile güncel gelişmeleri değerlendirdiği bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.