Dışişleri Bakanlığı, İsrail polisinin, aşırıcı Yahudilerin Harem-i Şerif’e girişini sağlamak amacıyla Mescid-i Aksa’nın kutsiyetini çiğneyen son tutumunu şiddetle kınadı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Harem-i Şerif’in taşıdığı ruhani değerleri ve özellikle Mescid-i Aksa’da Müslümanların inanç ve ibadet özgürlüklerini açık biçimde ihlal eden bu uygulamaların kabul edilmesi mümkün değildir. İsrail, İslam dünyasında haklı bir tepkiye yol açan ve bölgede gerginliği artıran Harem-i Şerif’e yönelik yasadışı uygulamalarına bir an önce son vermelidir.” tepkisi gösterildi.

SOMALİ'DEKİ TERÖR SALDIRISI DA LANETLENDİ

Bakanlık ayrıca Somali’nin başkenti Mogadişu’da dün (27 Temmuz) yabancı ülke temsilcilikleri ofislerinin de bulunduğu bir otele düzenlenen, çok sayıda kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebep olan menfur bombalı saldırıyı şiddetle kınadı ve lanetledi.

Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralananlara acil şifa dileği iletilerek, “Somali’de istikrar ve barışın tesis edilmesine yönelik olarak kararlılıkla yürütülen çalışmalara Türkiye’nin ikili ve çok taraflı platformlarda verdiği destek devam edecektir.” denildi.