Doğu ve Güneydoğu’nun birçok yerleşim yerinden sonra Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde de sandıkların taşınmasına karar verildi.

Sur İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, Sur Kaymakamlığına başvurusu üzerine 1 Kasım'da yapılacak seçimde bazı bölgelerde güvenlik gerekçesiyle sandıkların taşınmasına ve birleştirilmesine karar verdi. Alınan karara göre, ilçenin merkezinde bulunan Süleyman Nazif, Ali Paşa, Cevat Paşa, Dabanoğlu, Fatih Paşa, Savaş, Hasırlı ve İskender Paşa mahallelerindeki 57 sandığın aynı ilçedeki Alparslan İmam Hatip Ortaokulu, Ziya Gökalp İlkokulu, Melik Ahmet Lisesi ve Tevfik Fikret Ortaokulu'nda bulunan sandıklarla birleştirildi. HDP İlçe Eş Başkanlığının seçim kuruluna itirazda bulunacağı öğrenildi.

Sandıkların taşınması ve birleştirilmesiyle ilgili ilk kararı geçtiğimiz günlerde Cizre İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı almıştı. Çatışmaların yaşandığı Cudi, Nur ve Sur mahallelerinde 1 Kasım seçimlerinde sandık kurulmamasına karar verdi. Benzer kararlar Silopi, Varto ve Hakkari'de de alındı. Önümüzdeki günlerde ise Muş, Şırnak, Bitlis, Batman, Mardin, Siirt, Van, Ağrı, Kars ve Tunceli başta olmak üzere 15 vilayete bağlı çok sayıda belde, köy ve mahallede sandıklar taşınacak. İlçe merkezlerinde birleştirilmiş, kırsalda ise toplama merkezli sandık uygulaması, yaklaşık 400 bin seçmeni etkileyecek.