Eski Devlet Bakanı Salim Ensarioğlu, AK Parti Diyarbakır milletvekili aday adaylığından çekildi. Ensarioğlu, Yüksek Seçim Kurulu'na Diyarbakır bağımsız milletvekili adaylığı için başvuru yaptı. DYP hükümetlerinde 3 dönem bakanlık yapan amca Salim Ensarioğlu bağımsız aday olurken; yeğeni Galip Ensarioğlu ise AK Parti Diyarbakır birinci sıradan milletvekili adayı gösterildi.

Diyarbakır siyasetinde 1960'lardan beri etkili olan Ensarioğlu ailesinden, 1 Kasım'da yapılacak seçimlerde amca-yeğen yarışacak. Amca Salim Ensarioğlu bağımsız aday olurken; yeğeni Galip Ensarioğlu da AK Parti'den milletvekili adayı oldu. 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan genel seçimlerde AK Parti'den Diyarbakır ikinci sıradan milletvekili adayı olan Salim Ensarioğlu, seçilemedi. AK Parti Diyarbakır'dan yalnız bir milletvekili çıkarabildi.

Eski Devlet Bakanı Salim Ensarioğlu, 1 Kasım seçimleri için AK Parti'den adaylığını çekerek Diyarbakır'dan bağımsız aday oldu. Yeğeni Galip Ensarioğlu ise Diyarbakır Sanayi ve Ticaret Odası başkanlığı ile gündeme geldi. Bir dönem AK Parti'den Diyarbakır milletvekilliği yapan Ensarioğlu, 7 Haziran'da yapılan genel seçimlerde aday gösterilmemişti. Galip Ensarioğlu, 1 Kasım'da yapılacak genel seçimlerde AK Parti Diyarbakır birinci sıradan milletvekili adayı gösterildi.

27 Mayıs 1960 askeri darbesi sonrasında '55'ler olayı' olarak bilinen en büyük Kürt aşiretlerinden 55 ismin sürgün edildiği 'Sivas Kampı'na, Galip Ensarioğlu'nun babası Sait Ensarioğlu da 17 yaşında gönderilenler arasında yer aldı. Ensarioğlu ailesinin o dönem önde gelen ismi Abdürrezzak Ensarioğlu da yine bu kampa sürgün edilenler arasında bulundu. Ailenin şu anda büyüğü konumunda olan Salim Ensarioğlu, Tansu Çiller hükümetlerinde üç dönem bakanlık yaptı. Ardından Demokrat Parti'nin başkan yardımcılığı görevini yürüttü.