Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir, “Bugün HDP'nin Adana ve Mersin temsilciliklerine yapılan saldırıların önü kesilmezse yarın bunlar artarak devam edecektir.” dedi.

Doğan Demir, saldırıları kınamak için yaptığı yazılı açıklamada, “Özellikle provokatif eylemlerin çokça yaşandığı bu seçim sürecinde tüm halkımızı sağduyulu davranmaya davet ediyor, olası gerginliklerin tırmanmasına asla fırsat vermemelerini diliyorum. Daha önce de benzer saldırılar yaşanmış ve gerekli tedbirler alınmadığı için artarak devam etmiştir. Dileriz bu son olur." temennisinde bulundu.

Türkiye’nin geçmiş yıllarda yaşanan seçim süreçleri dışında ilk defa böyle gergin bir ortamda seçim atmosferi yaşadığını belirten Demir, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Özellikle toplumda kutuplaşmaların arttığı, insanların artık birbirilerine nefretle baktığı böylesi bir ortamda tüm siyasi liderlerin söylemlerinde daha dikkatli olmaları, ayrıştırmacı değil birleştirici olmaları gerekmektedir. Toplumu ayrıştırarak, hedef göstererek yapılan bir seçim propagandasını asla doğru bulmuyoruz. Toplumun huzurunun bozulmasının, kan ve gözyaşının dökülmesinin hiç kimseye faydası olmayacaktır. Bugün saldırının hedefi HDP'dir ama yarın hangi partinin hedef olacağı bilinmezken yapılan bu tür saldırılar alçakçadır ve kime yapılırsa yapılsın asla doğru bulmuyoruz. Seçimin daha güvenli bir ortamda geçmesi için tüm devlet yetkilileri gereken tedbirleri almalıdırlar. Hangi partiden olursa olsun tüm seçmenler olası provokatif saldırılara karşı daha dikkatli olmaları ve birlik ve beraberliğin korunması adına ellerinden geleni yapmaları gerekmektedir. Saldırının fail veya failleri her kimse yakalanıp adli makamlar önünde yargılanması sağlanmalıdır. Bu anlamda bugün HDP Adana ve Mersin temsilciliklerine yapılan saldırıda yaralanan canlarımıza ve Halkların Demokratik Partisi'ne geçmiş olsun diler, saldırıyı nefretle kınıyorum.”