CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde öğretmenlerin lojman sayısının arttırılması için bir çalışma olup olmadığını sordu.

Meclis Başkanlığı'na Davutoğlu tarafından cevaplanması istemiyle bir soru önergesi veren Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaşanan olayları sonucu iller itibariyle zarar gören ve hizmet veremeyecek okullar hangileridir?
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde okullar ne zaman açılacaktır? 2015-2016 Eğitim-Öğretim dönemi başlangıç ve bitiş tarihleri koşullara göre yeniden düzenlenecek midir?
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde öğrencilerin ve öğretmenlerin can güvenliği nasıl sağlanacaktır?
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde 2015-2016 Eğitim-Öğretim dönemi eğitim görecek öğrenci sayısı nedir?
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaşanan olaylar sonucu iller itibariyle zarar gören ve hizmet veremeyecek okulların zararı ne kadardır?
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaşanan olaylar sonucu iller itibariyle ne kadar öğretmen açığı bulunmaktadır?
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaşanan olaylar sonucu iller itibariyle zarar gören ve hizmet veremeyecek okulların zararının ne kadarlık kısmı giderilmiştir?
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde öğretmen ve öğrencileri taşıyan servis araçlarını yol güvenliği önlemleri alınacak mı?
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde öğretmenlerin güvenlik endişesi nedeniyle öğretmen açığı nasıl kapatılacaktır?
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde görev yapan öğretmenlerin özlük haklarında iyileştirme yapılacak mıdır?
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde öğretmenlerin lojman sayısını arttırılması için bir çalışmanız var mıdır?