Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, AK Parti’nin dış politikasını eleştirdi. Perinçek, “AKP iktidarı, artık ABD’nin güdümünde bir savaş çetesi olduğunu bütün dünyaya ilan etmiş bulunuyor. Vatan Partisi olarak, Türkiye'mizi bu belâdan kurtarmaya kararlıyız.” dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin İstanbul İl Merkezinde bir basın toplantısı düzenledi. Suriye gezisi ve son gelişmeler üzerine değerlendirmelerde bulunan Perinçek, “Dün biz, Türkiye Heyeti olarak Şam’da Suriye Devlet Başkanı Sayın Beşar Esad ile görüştük. 28 Şubat Cumartesi günü de İstanbul’da İran’ın Eski Cumhurbaşkanı SayınMahmud Ahmedinejad ile görüştük.” açıklamasını yaptı.

Vatan Partisi olarak, Suriye, Irak, İran ve Azerbaycan ile adım adım barış ittifakı inşa ettiklerini ifade eden Perinçek, “Vatan Partisi, Türkiye'mize dayatılan Ermeni Soykırımı yalanını daha iktidara gelmeden kökten bitirdi. Şimdi yine daha muhalefetteyken, Türkiyemizin toprak bütünlüğünü, iç barışı ve ekonomik gelişmeyi güvence altına alacak dış siyasetimizi hayata geçirmeye başladık. AKP iktidarı, artık ABD’nin güdümünde bir savaş çetesi olduğunu bütün dünyaya ilan etmiş bulunuyor. Vatan Partisi olarak, Türkiyemizi bu belâdan kurtarmaya kararlıyız.” diye konuştu.

“AKP iktidarı son bir hafta içinde hedeflerini bir kez daha ilan etmiştir” diyen Perinçek şunları dile getirdi: “ PKK ile birleşerek vatanı bölmek ve Cumhuriyeti yıkmak, Suudilerle ittifak ederek bölgeyi ateşe vermek. Vatan Partisi olarak, AKP-PKK Suç Şebekesinin Cumhuriyet yıkma girişiminin karşısına dikiliyoruz. Yine Vatan Partisi olarak, AKP-Suudi Ortaklığının savaş kundakçılığına kesinlikle izin vermeyeceğiz.”