MHP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ruhsar Demirel, sağlık çalışanlarına yönelik saldırılara tepki göstererek, “Eğitimin değersizleştirildiği, hukukun yok sayıldığı, hürmetin yerini saygısızlığın aldığı şu zamanda, sağlık çalışanları ve hastaları arasına şüpheyi, korkuyu, kaygıyı ve dahası silahı koydular.” dedi.

Demirel, yaptığı yazılı açıklamada, 'doktor tehdit edildi, hemşire dövüldü, sağlık memuru bıçaklandı, hasta yakınları hastaneyi bastı' gibi örnekler vererek, şu ifadeleri kullandı: “Ve daha niceleri sıradanlaşan şiddet haberleri içinde yerini alırken ‘öldü/öldürüldü’ denilince haber biraz daha dikkat çekiyor. Ve yeni bir ölüme kadar sağlıkta şiddet yalnızca empati yapabilenlerin gündeminde kalıyor. ‘Canım sıkıldı. Böyle zevklerim var abi. Hoşuma gitti ondan vurdum’ diyen bir cani, ‘sen Başbakan'sın asarsın da kesersin de’ diyen sesi hatırlatıyor.”

Demirel açıklamasını şöyle sürdürdü: “Eğitimin değersizleştirildiği, hukukun yok sayıldığı, hürmetin yerini saygısızlığın aldığı, insanın değil makamının önceliklendiği şu zamanda, meslektaşlarım sağlık çalışanları ve onların elinden şifa bekleyen hastaları arasına şüpheyi, korkuyu, kaygıyı ve dahası silahı koydular. Biz vergileri ile okullar yapılmasına ve o okullarda aldığımız eğitim ile doktor olmamıza vesile olan milletimizin sağlığına hizmet ederken aramıza koruma orduları sokmayız, her şeye rağmen ve her koşulda hastalarımıza hizmeti sürdürürüz.”

MHP’NİN SAĞLIK VAATLERİ

Demirel iktidar olduklarında sağlıkla ilgili yapacakları işleri 'Devlet sözü veriyoruz' vurgusu ile şöyle sıraladı: “Biz ‘eyyy’ diye başlayan cümlelerle katil bile olsa insanı imhaya yönelmeyiz, adaletin tecellisi için hukukun işlemesini isteriz. Biz sağlık için, can sağlığımızın teminini bekleyen doktor efendileriz. Toplumsal onarım ve huzurlu geleceğin temini için sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti önlemek, sağlık harcamalarında vatandaşın yükünü hafifletmek, sağlıkta istihdam kargaşasına sona vermek, aynı işi yapan sağlık çalışanlarını aynı mali ve sosyal haklara kavuşturmak, 112 sağlık çalışanlarının mali ve sosyal hakları ile çalışma şartlarına ilişkin sorunları çözüme kavuşturmak, sağlık çalışanlarının özlük hakları ve çalışma şartlarını iyileştirmek, sağlık çalışanlarının ek ödemelerini emekliliklerine yansıtmak, meslek hastalıkları ile etkin bir şekilde mücadele etmek, sağlık çalışanlarına çalışma sürelerinin her bir yılı için 90 gün fiili hizmet süresi zammı (yıpranma payı) hakkı vermek, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet eylemlerinin önlenmesi için her türlü hukuki, idari ve sosyal tedbirleri etkin bir şekilde uygulamak, vatandaşın ve hizmet sunanların memnuniyetini esas alan, bir sağlık sistemi tesis etmek, konularında ‘Devlet sözü’ veriyoruz.”