Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul milletvekili Sezai Temelli, dolar kurunun 2.90 düzeyine gelerek tarihi bir rekor kırmasının 2 nedeni olduğuna işaret ederek, “İlki, AKP-CHP ve AKP-MHP arasındaki koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması, ikincisi de AKP geçici hükümetinin Suruç katliamı sonrasında, 24 Temmuz itibariyle başlattığı savaştır.” dedi.

Son ekonomik gelişmeleri yazılı olarak değerlendiren HDP’li Sezai Temelli, AK Parti geçici hükümetinin bakanları ve Cumhurbaşkanlığı danışmanları ile siyasi iktidarın emrine girmiş ‘bağımsız’ kurum ve kuruluşların ekonomide yaşanan sorunları ve kurdaki gelişmeleri neredeyse iktisadi başarı olarak sunan yorumlarını ciddiye almanın mümkün olmadığını belirtti.

Temelli, şunları kaydetti: “Yaşanan gelişmelerin ekonomi alanındaki birincil etkisi, iyice kırılganlaşmış Türkiye ekonomisindeki istikrarsızlık ortamının daha da derinleşmesidir. Kuşkusuz tüm bu süreçten en fazla etkilenenler de sabit gelirli emekçiler ve yoksul halkımız olacaktır. TL’nin dolar karşısında hızla değersizleşmesiyle sonuçlanan bu süreci, daha genel bir çerçeveden değerlendirdiğimizde iç ve dış faktörlerin rolünü mutlaka dikkate almak gerekir."