CHP’li ilçe başkanlarının, Alaattin Yüksel’in CHP İzmir İl Başkanlığı görevinden ayrılmasının ardından İzmir Seferihisar’da çalıştaya katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile özel görüşme yaptığı öğrenildi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Seferihisar’da Türkiye Sanat Çalıştayı’na katıldı. Alaattin Yüksel, CHP İzmir İl Başkanlığı görevinden dün istifa etmiş, il yönetimi toplantı yaparak yeni başkan olarak Asuman Ali Güven’i seçmişti. Çalıştayda Kılıçdaroğlu ile görüşen CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar, CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak, CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper ve CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya’nın yaşanan gelişmeler ışında CHP Genel Merkezi’nin vereceği kararların arkasında olduklarını beyan ettikleri öğrenildi. Tüzüğe göre, CHP Genel Merkezi’nin il yönetiminin kararını fesh edip kongre yapma hakkı bulunuyor.
Yüksel’in; Kılıçdaroğlu’nun yarınki Seferihisar programını basın yoluyla öğrendiği, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı Çanakkale’deki Anafartalar Zaferi’nin 101. yılı nedeniyle düzenlenen törenlere katılım için kaldırılacak otobüs konusunda genel merkezin tavrından rahatsız olduğu ve İzmir’deki Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi sırasında CHP Genel Başkan Yardımcıları ile bazı konularda fikir ayrılıklarına düştüğü için istifa kararı aldığı iddia edilmişti.
Öte yandan Yüksel’in bu kararı almasındaki bir diğer etkenin ise Bilim Yönetim ve Kültür Platfromu (BYKP) Başkanı Prof. Dr. Onur Bilge Kula’nın sözleri olduğu iddia edildi. İddiya göre Kula, Yüksel’i telefonla arayarak, "Seferihisar’da çalıştay düzenliyoruz. Siz de geçmişte kültür etkinlikleri yapmıştınız. Bu konuda bize destek verebilirsiniz" dedi.
Bunun üzerine Yüksel Kılıçdaroğlu’nu telefonla arayarak istifa edeceğini bildirdi.