Demokrat Parti(DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal partisinin Yalova teşkilatının 7. Olağan Kongresine katıldı. Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda yapılan kongrede konuşan Uysal, hukuk sistemini eleştirdi. 'Bu ülkede hukuk baklava çalan çocuğa işlemektedir' diyen DP Genel Başkanı Uysal, 2015 yılındaki seçimleri AK Parti'nin kazanması halinde bir sonraki seçimlerin Saddam'ın Irak'ında ve Kaddafi'nin Libya'sındakinden farklı olmayacağını belirtti.

Salondaki delegelere ve katılımcılara hitap eden Uysal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Türkiye olarak bu kıt kanaat imkanlarla aldığımız mesafeyle yetinme imkanımız var mıdır? Yetinme imkanımız yoktur. İşte bu zamanın bizlere dayattığı küreselleşen iklim içerisinde bir taraftan kendi içerisinde üreten bir Türkiye olarak Dünya ile eklemlenen ama diğer taraftan bu konjonktürden milleti adına refah transfer ederek bu toprakları da üstünde yaşayan insanlarını da alın terini akıttığı kadar kanıyla bu toprakları sulayan sahiplerini de daha müreffeh bir şekilde yaşatma imkanımız vardır. Türkiye'de büyük sıçrama hamlelerini milletle buluşturması gerekenlerin, millete fırsatlar oluşturması gerekenlerin milletten daha ziyade kendilerine ve kendi çocuklarına fırsatlar oluşturduklarını gördük. Bu ülkede hukuk baklava çalan çocuklara işlemektedir. Ama büyük suç ortaklarınız varsa hele ki suç ortaklarınız başbakanlar cumhurbaşkanları ise adaletten muafsınızdır"

2015 SEÇİMLERİNDE SADDAM VE KADDAFİ BENZETMESİ

2015 yılının Haziran ayında yapılacak olan seçimlerin çok önemli olduğunu dile getiren Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Haziran ayında seçimler var. Türkiye bugünkü iktidarın tasavvurunda yürüyüşüne devam eder de Türkiye'nin topyekün bir yapısal dönüşüm içerisinde önce siyasetini demokratikleştirerek, önce kendisine çeki düzen vererek kendisinin güvenmediği yargıyı millete dayatacağına bu yargı ile bende bağlıyım diyecek bir irade ayağa kalkmadığı müddetçe biliniz ki bundan sonra yapacağımız seçimler Saddam Hüseyin'in Irak'ında gerçekleşen seçimler, Kaddafi'nin Libya'sında yapılan seçimler gibi olacaktır. İşte karşı karşıya kaldığımız tehlikenin boyutu bu istikamettedir. Sandığa giderken bunu düşünerek gitmeliyiz" dedi.