Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Türkiye 2016’da darbelere maruz kalmış bir hareket olarak acılarını hala çekmektedir” dedi.
Bilecik Belediyesi Kültür Sitesi’nde düzenlenen DP 4. Olağan Bilecik İl Kongresi’ne katılan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Türkiye’nin, özellikle İslam dünyasının kadim başkentlerinin her birinde kan ve gözyaşının fışkırdığı bir iklimde bu büyük Cumhuriyetin hangi fedakarlıklarla kurularak bugünlere geldiğini herkesin bir kez daha iyi idrak etmesi kanaatinde olduğunu belirtti. Uysal, “İşte bugün manevi huzurlarında ruh tazelemesi yaptığımız Bilecikimizde ifade etmek isterim ki Türkiye tabandan tavana yeni bir silkinişle kendi geleceğini, bulunduğu coğrafyanın geleceğini, huzur ve istikrarını teminat altına alacak, yepyeni bir siyasete demokrat bir elle kavuşmalıdır. Bugünün Türkiye’sine baktığımızda işte bu büyük geçmişi yük görenlerin daha düne kadar eleştirdikleri bütün kurumları reform adı altında ele geçireceğiz mantığıyla yürüttüğü siyasetin neticesinde üzülerek ifade ediyorum ki Türkiye’yi her açıdan operasyona açık hale getirmişlerdir” dedi.
“Türkiye darbelere maruz kalmış, acılarını hala çekmektedir”
Uysal, 15 Temmuz’a değinerek, “Türkiye 2016’da darbelere maruz kalmış bir hareket olarak acılarını hala çekmektedir. Bugün bu ıstırapları yaşayan pek çok insanın birkaç nesli şemsiyesi altında bulunduran bir büyük hareket olarak 2016 Türkiye’sinde darbe teşebbüsüyle karşı karşıya kalmış olmayı bu tarihi geçmişe, bu tarihi geçmişle beraber geleceğini inşa etmek noktasında önemli bir kırılmaya sebebiyet verildiği için hepimiz ıstırap yaşıyoruz. Bu noktada Türkiye’nin bu yaşadığı ıstırapların, yol göstericilerin de o muhteşem geleceği inşa etmemiz gerekirken kendi içinde kutuplaşan bir iklim içerisinde bu geleceğini kuşatmasında büyük endişeler yaşadığımızı burada sizlerin önünde ifade ediyorum. Bugün kolay siyaset mantığı içerisinde bu ülkenin ortak değeri haline getirdiğimiz ne kadar değeri varsa ebedi siyaset diyebileceğimiz bir anlayışla başta yüce dinimiz olmak üzere siyasetin maalesef aracısı haline getirildi” dedi.
Hükümeti eleştiren Uysal, hukukun askıya alındığı, temel hak ve hürriyetlerin yok varsayıldığı bir iklimde kendisine laf eden her kişinin neredeyse terörist mesamesine getirilmek istendiğini öne sürdü. Uysal, Cerablus’ta TSK’nın bir müdahale gerçekleştirdiğini söyleyerek, "Demokrat Parti olarak açık yüreklilikle Türkiye’nin kuzey ve güney sınırlarında, doğusunda, batısında karşı karşıya geleceği her tür riski göz önünde bulundurarak güney sınırımızı doğusundan batısına Hatay’a varıncaya kadar bir kuşatılacak koridor olma teşebbüslerini ortadan yaracak bir harekata elbette desteğimizi beyan ettik. Dün de beyan ettik, bugün de beyan ediyoruz. Allah askerimize güç versin, kuvvet versin, burunlarını kanatmasın” diye konuştu.
Konuşmanın ardından tek liste ve mevcut İl Başkanı Sezai Balta’nın tek aday olduğu DP 4. Olağan Bilecik İl Kongresi’ne geçildi.