DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, seçim çalışmalarını İzmir’de devam ettiriyor. "Başka bir Türkiye mümkün" sloganıyla vatandaşlarla buluşan Uysal, kuzey ilçelerinden Aliağa'yı ziyaret etti.

Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Genel Başkan Uysal, “Türkiye bugün Ortadoğu’da, uluslararası alanda terör örgütü olarak adlandırılan birçok örgütle komşu olmuş durumdadır. Bu da yetmezmiş gibi Türkiye’ye kara sınırı olmayan Rusya’nın Suriye üzerinden tacizlerine maruz kalmaya başlamıştır. Türkiye, geçmişte mal ve hizmet ihraç ederken bugün AKP eliyle siyaset ihracat edilmeye başlayınca karşılığında da Türkiye’ye terör ithal edilmeye başlanmıştır. Kısa bir süre önce Ankara’da patlayan bombalar, geriye dönük baktığımız zaman Reyhanlı’da, Cilvegözü’nde, Suruç’ta patlayan bombalar bunun önemli işaretleridir. Türkiye'nin yeniden demokrasi ve istikrar adası haline gelmesi gerekiyor. Dış politikada standart hedeflere yeniden dönüldüğü, bu ülke insanının güvenliğini esas alan bir politikayı Türkiye’de var etmek mecburiyetindeyiz. Bu manada üretmeden tüketen, kazanmadan harcayan Türkiye portresinden çıkıp yeniden hak düzenine, nimetlerin eşit fırsatlar halinde paylaşıldığı bir Türkiye’ye kavuşmalıyız. Bugün mahkûm edildiğimiz rantiyeci, yağmacı bir düzenle beraber serbest piyasa düzeninin yerle bir edildiği, kayırmacı kapitalist bir düzen içerisinde Türkiye kendi potansiyelini, kabiliyetini azami noktaya çekebilme imkanını yakalayamayacaktır.” dedi.

'BAŞKA BİR TÜRKİYE MÜMKÜN'

Meclis'de temsil edilen siyasi partilerin gerginlik ortamından beslendiğini öne süren DP Genel Başkanı Uysal, sözlerine şöyle sürdürdü: “Her biri bu düzenin değişmemesi için elinden geleni yapmaktadır. '12 Eylül ile hesaplaşıyoruz' diyenlerin, bu rejimin kalıcı kolonu olan Siyasi Partiler Yasası'nı, yüzde 10 seçim barajını ve seçim sistemini değiştirmemekte ısrar ettiğini biliyoruz. Bu düzeni demokratikleştirmek, en önemli vazifemizdir. Bu manada 7 Haziran seçimi gecesinde, ‘Bana 400 yüz vekil vermediniz, seçim manyağı yaparım’ anlayışı içerisinde sorumsuzca davranan bir Cumhurbaşkanı’nın teşebbüsüyle bugün Türkiye, zorlama bir seçime maruz kalmıştır. Ne bu AKP’ye ne de bu çözümsüzlüğü derinleştiren muhalefet partilerine bu büyük ülke mahkum değildir. Mahkum değilsin Türkiyem, başka bir Türkiye mümkün. Sadece oyunu aldığı insanların rızasını gözeten değil, oyunu alamadığı insanların da rızasını gözeten merkez sağ bir anlayışın Meclis'te bulunması gerekiyor. Krizlerin çözümü bir yandan demokratik kanallara, bir yandan da hukuki kanallara aktarılmasıyla suyun aktığı, duruladığı bir mekanizmayı işler hale getirmekten geçer.”

'PKK BÖLGENİN TEK MEŞRU TEMSİLCİSİ HALİNE GETİRİLDİ'

Ülke gündemine ilişkin açıklamalar da yapan Gültekin Uysal, “Bugünkü iktidara yanlış bir bakış açısı mevcut. Eğer teröre tereddütle yaklaşırsanız, teröre müsamaha gösterirseniz, bedelini katmerli bir şekilde millete ödetirsiniz. Bugün yaşanan hadiseler de budur. Etnik bölücü nihai programını bilmeden, terörün hangi mekanik içerisinde toplumsallaştığını, siyasallaştığını anlamadan atılan adımlarla çözüm süreci adı altındaki teşebbüsle de beraber PKK, bölgenin tek meşru temsilcisi haline getirilmiş durumdadır. Bu açıdan meseleyi topyekûn olarak, temel haklar ve hürriyetler noktasında ele alıyoruz. Meseleyi, Türkiye'nin demokratikleşme paranteziyle ele alıyoruz. Hangi düzlemde meseleyi teşhis ederseniz, ancak o zeminde cevaplar üretirsiniz. Bugünkü iktidar, yanlış bir zeminde teşhis yaptı. Yanlış bir zeminde de cevap üretmeye çalıştı. Bu yanlış teşhisler sonucunda bugün neredeyse devlet eliyle siyaset yapan AKP, neredeyse bölgeyi PKK üzerine tesciller noktasına gelmiştir. AKP, Bütünşehir ve Büyükşehir yasaları ile PKK’yı devletin mali imkânlarıyla, kamu kaynaklarıyla da besler hale getirmiştir. Daha dün valilere, savcılara, hakimlere, güvenlik güçlerine talimat verenler, şark kurnazlığı içerisinde, 'Biz talimat vermedik.' diyerek meseleyi maskelemeye çalışmaktadır ama gerçekler ortadadır. Gözlerini kapatsalar da bu gerçekleri milletimiz görecektir. Biz de görmesi için elimizden geleni yapıyoruz.” diye konuştu.