Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, seçim öncesi 200 gazeteci ve hukukçunun gözaltına alınacağı ve muhalif medya organlarına el konulacağı iddiaları için, "Türkiye, seçim öncesi böyle bir müdahaleyle, icraatla karşı karşıya kalırsa, bu şu demektir; Türkiye seçimi kaos düzeni içerisinde gerçekleşecek ve seçimin tamamen meşruiyetini yok edecek bir unsura dönüşür." dedi.

Partisinin Adana İl Başkanlığı’nda partililere seslenen Uysal, medyaya el koyma, gazeteci ve hukukçulara gözaltı iddialarını değerlendirdi. İktidarın, iktidarı bırakmamak adına Türkiye’yi kaosa sürükleme teşebbüsü, cesareti içerisinde olduğunu ifade eden Uysal, iktidarın elindeki medya ile toplumu artık manipüle etmekte yetersiz kaldığını gördüğünü dile getirdi. İktidarın tehditlerle, mali uygulamalarla, vergi uygulamalarıyla muhalif medya kuruluşlarının kaynaklarını kestiğini kaydeden Uysal, "Eğer böyle müdahaleyle beraber Türkiye seçim öncesi bir icraatla karşı karşıya kalırsa, bu şu demektir, Türkiye seçimi kaos düzeni içerisinde gerçekleşecek ve seçimin tamamen meşruiyetini yok edecek bir unsura dönüşür. O açıdan olmaz dediğimiz pek çok şeyin gerçekleştiği bu ülkede, bunun gerçekleşmesini ümit etmem ama iktidarın BDDK’ya talimat verdiği, HSYK’ya talimat verdiği ve geciktim diyerek Cumhurbaşkanı'ndan özür dileyen bir yapıyı göz önünde bulundurduğumuzda bu teşebbüslerin de zaten düşük profilli olarak bugün gerçekleşirken, bu düzeyde de olma ihtimalini açıkçası yok varsayamıyoruz." şeklinde konuştu.

Bunun ülke demokrasisi için başlı başına bir zafiyet olduğunun altını çizen Uysal, "Hele hele seçim sürecinde onarılmaz yaraları açacak bir unsurdur, umarım bu hadiseler Türkiye’de gerçekleşmez. Türk demokrasisi şehitler vererek bu noktaya geldi. Yeteri kadar darbe aldı, hukuk Yassıada’da idam edildiği gibi, bugün çeşitli uygulamalarla beraber adı değişmekle usulleri aynı kalarak yeniden idam edildiğini görüyoruz. İnşallah bu süreçlerle beraber Türkiye tamamen iktidar partisinin adeta Tayyipland haline dönüştürdüğü bir ülkeden yeniden kendi rotası, kendi tarihi yürüyüşü içerisinde demokrasi ve hukukunu işleterek çıkmasını temenni ederim." ifadelerini kullandı.