DP’nin Muğla'dan belirlediği milletvekili adayları, tanıtım toplantısında partililerin karşısına çıktı. DP İl ve ilçe başkanlıklarınca düzenlenen 25. dönem milletvekili aday tanıtım toplantısı, İskender Alper Konakaltı Kültür Merkezi bahçesinde yapıldı. 1. sıradan itibaren adaylar Zekai Alper, Atınç Koylu, Azmi Peker, Ayten Arslan, Süleyman Yıldız ve Anıl Danacı, partililerin karşısına çıktı. Aday tanıtım toplantısına eski milletvekilleri, ilçe başkanları, il genel meclisi üyeleri, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

DP Muğla İl Başkanı İsmet Köse, bakan çocuklarının değil, vatan çocuklarının partisi olduklarını söyleyerek, "Bizler makam ve para için parti satmayız. Geleneğimizi ve misyonumuzu birileri gibi satmadık ve satmayacağız. Birileri gibi bugüne kadar menfaat peşinde koşmadık ve koşmayacağız." dedi. Muğla 1. sıra adayı Alper ise Türkiye'nin içinde bulunduğu durumun ortada olduğunu, kendilerinin bazı menfaatçiler gibi makam peşinde koşup sahte sağ partilere gitmediklerini söyledi. Alper, bugüne kadar duruşlarıyla taviz vermediklerini belirterek, "DP'nin milletvekili adayları olarak Muğla'da gidilmek yer, çalınmadık kapı bırakmayacağız. Ülkedeki adaletsizliği, yolsuzluğu, yoksulluğu ve işsizliği herkese anlatacağız. Gece gündüz demeden bugünden itibaren çalışmalara başlayacağız. DP'nin oyları, kimsenin tekelinde değildir. Bugün burada her partiden insanları görmek mutluluk verecek. Bugün burada bulunan inanmış insanlar bu misyonun, bu geleneğin savunucularıdır." ifadelerini kullandı.

Eski ANAP milletvekillerinden Şükrü Zeybek de günün birlik ve dayanışma günü olduğunu söyleyerek, "Bugün konuşma zamanı değil, çalışma zamanıdır. Bizler bu bayrağı genç arkadaşlarımıza devrettik. Artık Türkiye'de bir şeylere dur demenin vakti geldi." diye konuştu. Eski DYP milletvekillerinden İrfettin Akar ise orada olanların parayla değil, inandıkları dava uğruna geldiklerini belirterek, "AKP'liler, DP'lilerin oylarına göz dikmişler. Bizden size gelecek oy yok ancak sizden bizlere gelecek oy çok. Bakın bunlar aday dahi bulamadılar. Ne yaptılar? 1. sıra adayını Muğla'dan bulamadılar, İngiltere'den getirdiler. Şunu unutmasınlar, DP'de satın alınacak adam yok. Eski bir milletvekili olarak bugün genç, pırıl pırıl milletvekili adayı arkadaşlarım için Fethiye'den tutun Bodrum'a kadar birlikte çalışacağım." şeklinde konuştu.