Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, iktidara gelmeleri halinde asgari ücretin 2 bin, emekli maaşının da 2 bin 600 TL olacağını söyledi. İktidara gelmeleri halinde evsizlerin camide kalacağı sözünü veren Türker, "Devlet okullarında öğrenciler derse başlamadan önce kahvaltı yapacak. Bu kahvaltıda bu ülkenin hayvancılığı gelişsin diye 1 litre süt verme mecburiyeti getirilecek." dedi.

Demokratik Sol Parti (DSP), ‘Mutlu İnsan Güçlü Türkiye’ sloganı ile 7 Haziran’da yapılacak seçim için bildirgesini açıkladı. Programda ayrıca DSP’nin seçim şarkısı da çalındı. Türker, bir işçi sendikasının salonunda yapıldığı seçim bildirgesi için, "Siyaset yaparken herkese eşit davranacaksın, bir de geldiğin yer seni unutmadım, seninle beraber yürümeye devam edeceğim diyeceksin. Demokratik Sol Parti emeğin, köylünün partisidir. Bu toplantısını emeğin odasında yapıyor." ifadelerini kullandı.

'ASGARİ ÜCRET 2 BİN TL'

Asgari ücreti belirlemek için 3 ay önceden hazırlık yaptıklarını vurgulayan Türker, "Biz 2 bin lira asgari ücret vereceğiz. Bu ülkenin maliye bakanının maliye dersi alması gerekir. ‘Asgari ücret Türkiye’ye 37 buçuk milyara mal olur’ diyor. Sen asgari ücreti ödemeyeceksin ki senin çalıştıklarının adı memur, hiçbirisinin de maaşı 2 bin liranın altında değil. Sen memura o kadar veriyorsun ama işçi statüsünde emekçi olanlara verilen paraya gözünü dikiyorsun." şeklinde konuştu.

'EMEKLİ MAAŞI 2 BİN 600 TL'

Bir ülkede asgari ücret ne kadarsa, o ülkedeki emekli maaşın asgari ücretin yüzde 30 fazlası olması gerektiğini kaydeden Türker, "Onun için emekli maaşı bizim dönemimizde an az 2 bin 600 lira olacak. Maliye bakanımız diyor ki, ‘bu devlet bütçesine 26 milyar yük getirecek.’ Emekli maaşını sen ödemiyorsun ki. Emekli maaşı çalışanların sigortasından ödeniyor. Sen ödediğin para eksik kalan para kadardır." dedi.

'EVSİZLER CAMİDE KALACAK'

Türkiye’de birçok evsizin olduğunu hatırlatan Türker şunları söyledi: "Bizim zamanımızda hiç evsiz kalmayacak. Evi olmayanlar akşam camilerde yatacak. Bunu gerçek Müslümanların, Müslümanlığı savunanların söylemesi gerekir. Hazreti Muhammed zamanında evsizler nerde yatardı? Bizim dönemimizde cemevleri ibadethane olarak kabul edilecek. Cemevleri, camilerin yararlandığı bütün haklardan yaralanacak."

Kadınların sorunları için de adım atacaklarını dile getiren Türker, "Adı kadın olan Kadın Bakanlığı kurulacak. Kadınların toplumda yerini almasından sorumlu olacak. Bunu sağladığımız gün gelecek seçim bildirgemize bıraktık onu, devletteki kadroların yarısı kadın olacak. Böyle kadınları erkekle yönetmeyeceksin." ifadelerini kullandı.

'ANA ÇOCUK KAVGASINI SONA ERDİRECEĞİZ'

Eğitim konusundaki vaatlerine de değinen Türker şöyle devam etti: "Devlet okullarında öğrenciler derse başlamadan önce kahvaltı yapacak. Bu kahvaltıda bu ülkenin hayvancılığı gelişsin diye 1 litre süt verme mecburiyeti getirilecek. Öğlen yemeği verilecek, eğer tam tedrisatsa böylelikle annelerimizin sabah çocuğundan bir saat evvel uyanıp kahvaltı hazırlamak, ona zorla kahvaltı yaptırmak, ana çocuk kavgasını sona erdireceğiz. Anne ile çocuğu sabah hırlaşarak güne başlatmayacağız."