Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, durdurulan MİT TIR'larında yük olarak alt tarafta dolar ve altınlar, üstte ise silahlar bulunduğunu söyledi.

Masum Türker, seçim etkinlikleri kapsamında sabah saatlerinde Tokat’ta geldi. Partisinin il başkanlığında gazetecilere açıklamalar yaptı. Türker, “Ben MİT TIR'ları ile ilgi konuşuyorum ama muhalefet olanlar bile korkuyor konuşmaktan. O TIR'lar altın, dolar taşıdılar üstünde silah vardı. Eğer tek başına silah olsaydı, bu TIR'lar çevrilmezdi ya da çevrilmesi problem olmazdı. Çünkü devlet ile ilgili bir iş olduğu için bunlar çıkarken yol güvenliği isterdi MİT ya da hangi kurumsa. Ya da şehirden şehre giderken birbirine teslim eder, ihbar olsa bile durdururlar bakar silah var bırakır. Afyon’dan patlamaya kadar taşınan bombalar için hiç yol çevrildi mi? Ama o TIR'ların içinde İran’ın ambargo dolayısıyla, ambargoyu delmek için, onun petrolünü satın alanların ödedikleri altınlar ve bu altınları taşımak için, IŞİD’e verilen dolarları içeriyordu. Oradaki sıkıntı o TIR'lar çevrildiği zaman üstünde silah var ama altında altın var, altında dolar var. Bakın bunu hiç kimse konuşmuyor ve bu ihbarları da yapan, böyle birileri dinleme yapmış falan değil, İnterpol'dür. İnterpole de ihbarı veren, İran’dan o malı alıp satan para kazanan ve çoğunluğu Amerikalı olan, neo liberal politikaları arkadan yöneten, egemen sermaye sınıfıdır. Dünyayı kontrol eden ekonomi sınıfıdır. Ruhani 'artık ambargolar kalktı biz rutine döneceğiz' dediği zaman, dünyada iki tane örnek olay oldu, Türkiye bu politikayı izleyemedi.” dedi.

CHP AK PARTİ İLE KOALİSYON YAPACAK

DSP Başkanı Türker, kendilerine söylenen 'oyları bölüyorsunuz, verilen her oy AK Parti'ye gidiyor' sözünü kabul etmediklerini dile getirdi. Türker, şunları söyledi: "İddia ediyorum, CHP'ye verilen her oy AK Parti'ye verilmiş olacak. Çünkü AK Parti ve CHP koalisyonunun temelleri atılmış bulunmaktadır. Kaldı ki şu anda şimdi iddia ediyorum. CHP'ye verilen her oy AK Parti'ye verilmiş olacak. Çünkü Demokratik Sol Parti'yi de bölen eskiden bizim davet ettiğimiz ama sonradan bize karşı çalışan, Sayın Kemal Derviş'in, çöpçatanlığında şu anda AK Parti ve CHP koalisyonun temelleri atılmış bulunmaktadır. Bu seçimin sonunda eğer CHP, AK Parti ile koalisyon kuracaksa o zaman AK Parti'den kurtulalım diye herkes oraya oy verilsin istendiği zaman o verilen oylar AK Parti'ye verilmiş olmayacak mı? Çıksınlar genel başkanları desin ki 'hayır olmayacağız'. Sana FOX TV'de soru soruldu 'AK Parti ile koalisyon kurar mısınız' diye, topu taca attın. Evet ya da hayır yanıtı vermedin.”

"DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI KALDIRILMAMALIDIR"

Türkiye'nin bölünmesi için ne lazımsa yapıldığını iddia eden Türker, şöyle konuştu: "Örneğin Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kaldırılması muhalefet partileri tarafından dile getiriliyor. Bu ülkede asla Diyanet İşleri Başkanlığı kaldırılmamalıdır. Ama Türkiye'de de Alevi vatandaşlarımız cemevleri için ibadet yeri diyorsa da buna hak vermeli ve Diyanet İşleri bünyesinde Alevi vatandaşlarımızın ve cemevlerinin statüsü belirleyen düzenleme muhakkak yapılmalıdır. Diyanet İşleri kalkarsa ne olur biliyor musunuz, her şehirdeki her cami oradaki cemaatin kontrolüne geçer. O cemaatin illerde hangi tarikat hangi inanç olacağını bilemeyiz."

DSP Genel Başkanı Türker, açıklamasının ardından parti otobüsü ile Ataköy beldesine gitti.