DSP Aydın İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Genel Başkan Masum Türker, iktidarın çaresizlik üreterek halkı umutsuzluğa ve bir şey yapamamaya sürüklediğini söyledi. Halka, "AK Parti giderse faiz yükselir, altından kalkamazsınız" ümitsizliğininin aşılandığını, gelinen süreçte artık faizin de halkın umurunda olmadığını, AK Parti'ye oy vermeyeceklerin arttığını iddia etti.

DSP Aydın adaylarının ve diğer partililerin katıldığı toplantıda konuşan Genel Başkan Türker, “13 yıldır bir üretilmiş bir çaresizlik var. Bu üretilmişlik çaresizlik iki tanedir. Bir çaresizlik, bu AKP iktidarı başımızdan gitmeyecek mi, gitmez diye insanları umutsuzluğa ve herhangi bir şey yapamamaya iten çaresizlikti. Halkın çoğunluğu artık AKP’nin iktidar olmaması yönünde eğilim gösteriyor. Bu eğilim, düne kadar ya da şu anda AK Parti'ye karşıt olanlar değil, AK Parti'ye oy verenler artık başkaldırmış, karşıt durumda. Zaten AK Parti’ye eski oy verenler oy vermeye devam etse, herkes biraraya gelse yine iktidar olur. Türkiye’de bu seçimin sonunda bir CHP-AKP koalisyonu öngörülüyor. Bu koalisyonda da mimar Kemal Derviş’in, Başbakan yardımcısı sıfatıyla ekonomiden sorumlu olarak görev alacağı bekleniyor. Halkı borçlandırdıktan sonra ne dediler? 'Aman ha, AKP giderse istikrar bozulur, istikrar bozulursa faizler artar ve siz bu faizlerin altında yıkılırsınız.' Ama bu dönem halkın faiz de umurunda değil.” dedi. DSP olarak Türkiye’de vatandaşın yoksulluğuna seyirci kalmayacaklarını belirten Türker, “Türkiye’de vatandaşımızın iki sorunu var. Yoksulluk ve işsizlik. Yoksulluk, bizim mücadele edeceğimiz temel hedeftir. Asgari ücreti 2 bin TL yapacağız.” şeklinde konuştu.

Hayatını kaybeden Kenan Evren ile ilgili de konuşan Masum Türker, “Kenan Evren’e Allah rahmet eylesin, bir Müslüman olarak. Bu işten partimiz, rahmetli genel başkanımız en büyük zararı görmesine rağmen hakkımızı helal ediyoruz. Öbür dünyada da ondan hak soracak halimiz yok, öbür dünyanın hesabını Allah’ın mağfiretine bırakıyoruz ama Türkiye’de Kenan Evren’in halen düşüncesini yürütenler var, hattâ bugünün Cumhurbaşkanı, bugünün iktidarı, Kenan Evren’in Türkiye’ye miras bıraktığı baraj sisteminde ısrar ediyorlar. Bazı kanunlar, halen Kenan Evren dönemindendir. Biz Kenan Evren’e benzeyenlerle, Kenan Evren’in fikirleriyle mücadelemizi sürdüreceğiz ama bu arada geçmişte çok mağdur ettiği insanlar olduğunu, bu insanların da şu anda feveranlarını görüyoruz. Devlet yönetiminde görev alan herkes, öldüğü zaman zarar verdiği insanları, onlara kötülükler yaptığı insanları Müslümanlığın gerektirdiği helalliği yapmadıklarını unutmasınlar. Onun arkasından hoş bir seda yerine, bir eleştiri kalıyor. Siyasi tarafımızda bu konuda, fikirle ve bu fikri savunanlarla mücadele edeceğimizi söylüyoruz. Geçmişteki haksızlıkların düzeltilmesi için var olduğumuzu söylüyoruz ama bu ülkede yaşayan bir Müslüman olarak da Allah rahmet eylesin diyorum. Biz hakkımız helal edelim, Allah taksiratını affetsin.” şeklinde konuştu.