DSP İzmir İl Başkanı Selçuk Karakülçe, AKP hükümeti tarafından Meclis'ten geçirilmek istenen İç Güvenlik Kanunu tasarısını eleştirdi. Karakülçe, “İnsanları sorgusuz sualsiz evlerinden, ocaklarından aldılar ki almaya da devam edecekler. Demek ki bunun arkasında daha büyük bir beklenti var. Hırslarını alamadılar, intikamlarını alamadılar ki daha sınırsız bir yetki vermek peşindeler.” dedi.

Cihan Haber Ajansı Ege Bölge Temsilciliği’ni ziyaret eden DSP İl Başkanı Karakülçe, gündemdeki konuları değerlendirdi. Karakülçe, “Kılıf bulmak adına her türlü çabayı sarfediyorlar. Başbakan, 6-7 Ekim olaylarını mazeret olarak gösteriyor. Bir taraftan olayları engellemeye, yani onlara uzanan olayları engellemeye çalışan memurları oradan oraya sürerken bir taraftan bu şiddeti uygulayan memurlara da seyirci kalabilip onların yetkilerini arttıran ve insanları sorgusuz sualsiz evlerinden, ocaklarından aldılar ki halen almaya devam edecekler, demek ki bunun arkasında daha büyük bir beklenti var. Hırslarını alamadılar. İntikam diyeceğim, halâ intikamlarını alamadılar. Daha sınırsız bir yetkiyle artık ülkede özgürlük ve demokrasi adına ya da bunların gelişmesi adına herhangi bir tutanağın kalmadığı... İnşallah yasa geçmez. Geçmemesi adına elimizden geleni yapmamız gerekiyor.” diye konuştu.

'AKP İKTİDARI ŞIMARIK MİRASYEDİ'

Türkiye’nin frensiz bir vaziyette gittiğini ifade eden Selçuk Karakülçe, “AKP iktidarını, halkın verdiği yetkilerle şımarık mirasyediler olarak değerlendiriyorum. 12 yıldır halkın oyunu aldıklarını iddia ederek ama halktan bu kadar uzaklaşan, halkı bu kadar öteleyen, sadece halkı değil ırk, din, dil, cinsiyet aklınıza ne geliyorsa köylüsü, emeklisi hepsini dışlamış, ötelemiş vaziyetteler. Tabii bunun karşılığında diyorlar ki, ‘Biz yüzde 50 oy alıyoruz.’ İyi kardeşim, yüzde 50 oy alıyorsun da diğer yüzde 50’yi ne yapıyorsun? Yüzde 50, sen ben değil mi? Diğer yüzde 50 bu ülkeye emek veren, hizmet eden, üreten insanlar değil mi? Maalesef AKP şımarıklığını son haddine kadar yaşıyoruz. Hedefimiz, 2015 yılı 7 Haziran seçimlerinden itibaren AKP sürecini noktalandırmak. İnsanlar birbiriyle bile konuşamaz oldu.” dedi.

'ÜLKE YAŞANIR OLMAKTAN ÇIKTI'

Ülkenin AKP politikaları sebebiyle yaşanır olmaktan çıktığını ileri süren DSP İl Başkanı Karakülçe, “Biraz kendi egemenliğini üreten, geliştiren insanlar, ‘Acaba nereye gitsem?’ diyor. Bu ülkede gelecek görmemeye, kendi geleceklerini, özellikle genç nüfus kendi geleceklerini başka ülkelerde aramaya başladı. Oysa bu ülke, gerek tarihi gerekse edindiği miras itibariyle birçok ırkların, kavimlerin, dinlerin sığınma noktası olmuştur ama bugün ülkenin getirildiği noktada artık dindarı, hukukçusu, eğitimcisi, sağlıkçısı, her bir kelimenin altından kafamdan binbir tane örnek geçiyor, hepsi ötelenmiş hissediyor kendini. Bunlar, muazzam bir yolsuzluğun üzerini örtmek için yapılıyor.” dedi.