DSP Genel Başkanı Masum Türker, Türkiye’de halka zulüm eden zalim ve bozuk bir düzen olduğunu belirterek, “DSP iktidarında terör sıfırlanmıştı. AKP iktidarında ise terör hortlatıldı. Hedefimiz; bu zalim ve bozuk düzeni değiştirerek, milletin birliğini ve Türkiye’nin bütünlüğünü sağlamaktır." dedi.

TRT'de yaptığı seçim propaganda konuşmasında, vatandaşlara hitap eden Masum Türker, insanların mutlu ve özgür olması için yeterli gelire sahip olmaları gerektiğine işaret ederek, özgürlüklerin varlığının, ekonomik özgürlüğe bağlı olduğunu belirtti. Türker, “Yoksulluk ve işsizlik artmaktadır. Bu nedenle vatandaşlarımızın gelirlerini artırmak ve her evden en az bir kişinin iş sahibi olmasını sağlamak öncelikli hedefimizdir.” diye konuştu.

Türker, “DSP iktidarında terör sıfırlanmıştı. AKP iktidarında ise terör hortlatıldı." diyerek şöyle devam etti: “Son üç ayda yüzlerce asker ve polis şehit oldu, yüzlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Artan terör faaliyetlerini hükümet kontrol edememektedir. Bu durum özerklik ve ayrılma gibi dikey bölünme tehlikesini artırmaktadır. Ayrıca iktidarın kutuplaştıran politikaları ve nefret söylemleri nedeniyle halkımız arasında oluşan ayrışma duygusu vatandaşlarımızın kamplara ayrılmasına neden olmakta; Türkiye yatay olarak bölünmektedir.”

"HER KESİMİ SEVGİYLE KUCAKLAYAN BİR DÜZEN KURACAĞIZ"

1 Kasım 2015 seçimlerinin Türkiye ve vatandaşların geleceğini belirleyeceğine dikkat çeken Masum Türker, halkın, kullanacağı oylarla Türkiye’nin bugünü ve geleceği hakkında kararını vereceğini kaydetti. Türker, Demokratik Sol Parti’nin amacını ise şu sözlerle aktardı: “Vatandaşlarımız arasında oluşan bölünmüşlük ve dışlanmışlık duygusunu sona erdiren, demokrasiyi bütün unsurlarıyla yaşatan, toplumun her kesimini kucaklayan, hukukun üstünlüğü ilkesini geçerli kılan, adil, dürüst ve toplumun her kesimini sevgiyle kucaklayan bir düzen kurmaktır.”

“Ya zalim ve bozuk düzene devam ya da bu düzen değişmelidir diyeceksiniz.” vurgusu yapan DSP Genel Başkanı, artan terör faaliyetleri nedeniyle vatandaşların can güvenliğinin olmadığına değindi: "İktidarın en önemli görevi vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamaktır. İktidar yetersiz kalmakta ve vatandaşımızın güvenliğini tehlikeye sokmaktadır. Türkiye’nin ihtiyacı, ‘ötekileştiren’ değil, ‘kucaklayan-katılımcı’ ve güven içinde özgür yaşamı sağlayacak bir demokratik yapılanmadır. AK Parti iktidarının değişmesi, AK Parti’ye verilen oyların azalmasına bağlıdır. Halkı sömüren ve sömürmek isteyenler ile vatandaşı borçlandırarak köleleştirmek isteyenler sizleri bu düzenin devamı için dört partiye mahkum etmektedir. Bu oyun Meclis'e 5. parti girmesiyle bozulacaktır. DSP olarak 5. parti olmak için oylarınıza talibiz.”

DSP’NİN HALKÇI REKABET MODELİ

Türker, halkçı rekabet modeli uygulayacağını belirterek, “Milli gelir dağılımını düzelten, yoksulluğa son veren, istihdam yaratan, işsiz gençlerimizi iş sahibi yapan, eğitim kalitesini yükselten, yolsuzluğun hesabını soran, bütün kesimlerin üzerinde uzlaşacağı, halkçı bir karma ekonomi politikasının ortaya konulması gerekmektedir. DSP uygulayacağı ‘Halkçı Rekabet Modeli’ ile ülkemizde ekonomik kalkınmayı sağlayacak, gelir dağılımını düzelterek yoksulluğu azaltacak, istihdam yaratacaktır.” dedi.

PARTİSİNİN VAATLERİNİ SIRALADI

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Türkiye’nin tam bağımsızlığının ancak ekonomik özgürlüğü ile sağlanabileceğini ifade etti. Bu nedenle Türkiye’nin, milli bir ekonomik duruşa ihtiyacı olduğunu aktaran Türker, vaatlerinden bazısını şöyle sıraladı: “DSP; sıcak paraya, yurt dışı borçlanmaya, tüketime ve cari açığa dayalı politikalara son verecek, ekonomimizi sürdürülebilir bir şekilde büyütecek politikalar uygulayacaktır. Başka bir deyişle, artık Türkiye’nin yönetim koltuğuna Türkiye’nin kendisi oturacak, ekonomimiz belli zümreleri ya da yandaşları zenginleştirmeyecek, halkımıza hizmet edecektir. Kamu sektöründe taşeronluk sistemi kaldırılacaktır. Asgari ücret en az 2 bin lira olacaktır. Bütün ücret ve maaşların asgari ücret tutarı olan 2 bin lira kadarı vergiden muaf olacaktır. En düşük emekli aylığı 2 bin 600 lira olacaktır. Rant ekonomisi engellenecek, üretim ekonomisi egemen kılınacaktır."

Dış borçların son 12 senede 130 milyar dolardan 400 milyar doları aştığını, yurtdışına 265 milyar dolar kâr ve faiz kazancı ödendiğini kayden Türker, ödenen kâr ve faizlerin Türkiye’nin artan borcumuz kadar olduğunu çalışanların alın teri ve haklarının yurtdışına peşkeş çekildiğini belirtti.

Türker, yargı bağımsızlığının yeniden sağlanacağını, yargıdaki kutuplaşmaya son verileceğini ve davaların sonuçlandırılmasının hızlandırılacağını söyledi ve herkesin özel yaşamının güvence altına alacağı sözünü verdi. Türker, “DSP, demokrat, katılımcı, özgürlükçü, hak ve hukukun üstünlüğüne öncelik veren, Cumhuriyetin kuruluş felsefesiyle uyumlu bir Anayasa değişikliğinden yanadır.” dedi.

Türkiye’nin ileriye umutla bakmaya ihtiyacı olduğuna dikkat çeken masum Türker, bu inançla acil olarak gerçekleştirileceklerini ise şöyle ifade etti: “Türkiye’nin her iline ve ilçesine yayılmış olan uyuşturucu kullanımı ile mücadele edilecektir. Milletvekili dokunulmazlıkları kaldırılacaktır. Seçim barajı kaldırılacak; yurt dışında yaşayanlar için ayrı bir seçim çevresi oluşturulacaktır. Diyanet İşleri Başkanlığı yeniden yapılandırılacaktır. Cemevleri ibadethane olacaktır. Kadın Bakanlığı kurulacaktır. Göçmen ve Yurtdışı Türkler Bakanlığı kurulacaktır. Engelliler Bakanlığı kurulacaktır. KOBİ ve Esnaf Bakanlığı kurulacaktır. Engelli vatandaşlarımızın eğitimleri ücretsiz olacaktır. Engelli vatandaşlarımıza iş imkanı sağlanacaktır. Tüm öğretmen atamaları gerçekleştirilecektir. Tüm öğretmenlerimize yılda iki maaş ikramiye verilecektir. Her üniversite öğrencisine en az 500 lira burs verilecektir. Devlet okullarında çocuklara ücretsiz kahvaltı ve öğle yemeği verilecektir. Kredi kartı, tüketici ve konut kredileri faizi seçim günü itibariyle sabitlenecektir. Sağlık hizmeti herkese bedava olacaktır.Yaşa takılanların emekli olmaları sağlanacaktır. İşveren olarak çalışan emeklilerden kesilen ‘sosyal güvenlik destek primi’ uygulamasına son verilecektir. Uzay teknolojisi geliştirilecek ve uzay çalışmaları desteklenecektir."

DSP Genel Başkanı Türker, yapacakları diğer icraatları da şöyle aktardı: “Tarım ve hayvancılık teşvik edilecektir. Bankalara borçlandırılan çiftçilerimizin icra yolu ile topraklarının ellerinden alınmaması için Toprak Koruma Bankası kurulacaktır. Hakkaniyete uygun baş fiyat verilecek, milli tohumculuk desteklenecektir. Kadınlarımıza yönelik şiddete kesinlikle karşıyız ve önlenmesi için cezalar arttırılacaktır. Enerjide dışa bağımlılığı azaltacak yatırımlar öne çıkarılacaktır. Enerji verimliliği ile yenilebilir enerji kaynaklarının kullanımı desteklenecektir. Boğaziçi ve Çanakkale’deki su akımından yararlanarak enerji üretilecektir. ‘Sıfır Sorunlu Dış Politika’ söylemi ve iddiasıyla yönetime gelenler son 12 yılda Türkiye’yi hemen hemen tüm komşuları ile sorunlu bir hale getirmiş, yalnızlaştırmış ve saygınlığını yitirtmiştir. Dış politika önyargılar üzerine inşa edilmek yerine, aklın ve bilimin rehberliğinde oluşturulacaktır. Türkiye kendi bölgesinde aktif bir dış politika izleyecektir. Türkiye’nin Ortadoğu’da kaybettiği itibarı kazandırmak için Mısır, Suriye ve İsrail ile diplomatik ilişkiler Büyükelçilik düzeyine çıkarılacaktır. Kıbrıs konusunda garanti anlaşmasından doğan haklarımızı koruyarak yeniden başlayan görüşmelerde iki eşit egemen devletin varlığına dayalı yeni bir ortaklık devletinin kurulması desteklenecektir. Terör sona erdirilecek etnik ayrıştırmaya izin verilmeyecektir. Barış sağlanacaktır. Basına yapılan baskılar sona erdirilecektir. Özgür insan ve özgür toplum için özgür basın anlayışı egemen olacaktır. Yaklaşık 30 milyon vatandaşımızın muhtaç duruma düşürüldüğü bu karanlık günler sona erdirilecektir. DSP iktidarında ülkemiz öz kaynakları ile kendine güvenen saygın bir ülke olarak dünyada söz sahibi olacaktır."

DSP'YE OY İSTEDİ

Türkiye’nin ileriye umutla bakmaya ihtiyacı olduğunu kaydeden Masum Türker, DSP’nin, Türkiye’yi aydınlık bir geleceğe götürecek inanç, azim ve kadrolara sahip olduğunu belirtti. Türker, sözlerini şöyle tamamladı: “Türkiye’nin tekrar yaşanabilir bir ülke olması için TBMM’de devlet yönetme tecrübesi olan ve halkımızın ortak paydası olan, herkesin gönül rahatlığı ile oy verebileceği bir parti olan Demokratik Sol Parti’ye oy verin, bu büyük oyunu bozun. Hiçbir şey imkansız değil, yeter ki karar verin. Milletin birliği, Türkiye’nin bütünlüğü için DSP’ye oy vermenizi bekliyorum.”