AK Parti’nin bazı gazetelere verdiği hukuk ilanını değerlendiren DSP Genel Başkanı Masum Türker, başlığın yanlış atıldığını iddia etti. Türkiye’de hukukun üstünlüğünün olmadığını söyleyen Türker, “Bugün gazetelere AK Parti ilan vermiş: 'Üstünlerin hukukuna son verdik, hukukun üstünlüğünü getirdik.' Bence o ilanın başlığı şu olmalıydı: 'Hukukun üstünlüğü artık yalnız AKP’nin üstünlüğüdür.' Çünkü onlardan yanaysanız, onlarla aynı görüşteyseniz her şeyi alabiliyorsunuz, onlardan yana değilseniz karşıtsınız. Bu da ayrımcılıktır.” dedi.

DSP olarak tek adamlığa ve başkanlık sistemine karşı olduklarını ifade eden Genel Başkan Türker, Aydın İl Başkanlığı’nda yaptığı açıklamada, “Başkanlık sistemine karşıyız. Cumhurbaşkanı, başkanlık sistemiyle ilgili ne söylüyorsa doğru söylemiyor. Parlamenter sistem iyi değilse 12 yıldır sen iktidardaydın, o zaman bu sistemi sen çöktürdün. Bu nedenle bu noktada çok farklı bakıyoruz. Anayasa değişikliğinin, özgürlüklerin gerektirdiği kadar yapılmasından yanayız. Türkiye’de hiç kimse etnik, mezhepsel açıdan bir farklılığa tâbi olmamalı ama tek adam yönetimine gideceksek, bunun ne kadar yanlış olduğunu son dönemlerde iki hakimin mahkum edilmesinde gördük. Şu anda dünyada, hakimini aldığı karardan dolayı hapishaneye gönderen tek ülkeyiz. Hakimler yargılanabilir; cinayet işler, aile kavgası vardır, rüşvet alır. Ondan dolayı cezalandırılmasına hiç kimsenin itirazı yok ama verdiği karardan dolayı bütün hakim camiasını siyasi bir karar şeklinde lanse edip mahkum ettiğiniz zaman Türkiye’de hukuksuzluğun yok olduğu ortaya çıkar.” şeklinde konuştu.

Son dönemde yaşanan sürecin, bir ayrımcılık ve ötekileştirme politikası olduğunu söyleyen Masum Türker, “Geçmişte farklı düşünenlere, 'Sen komünistsin' dediler, dışladılar. Daha sonra dinsizliği gündeme getirdiler. Şimdi de aynı dinden olup birlikte yol yürüdükleri insanlar ters düşünce onları yargıladılar. Onlardan olun olmayın hemen birisine sen bir şey söyledin mi, 'Sen paralelsin' yaftası koyuyorlar Bu, Türkiye’de ötekileştirme, kutuplaştırma sürecinin belirgin bir yapısıdır.” dedi.