ANKARA (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu, ATO Congresium'da düzenlenen Türk Kızılayı Olağan Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, "Son 13 yılında, öylesine derlendi, toparlandı ve öylesine bir şefkatle donandı, öylesine güçlü bir kudretle mücehhez hale geldi ki bugün artık dünyanın gıptayla takip ettiği bir Kızılayımız var" ifadelerini kullandı.

"AK Parti iktidarları Kızılay'ı asli misyonuna kavuşturdu"

Davutoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti Devletinin gücüne güç, şefkatine şefkat katıp Hilali Ahmer'den beri mazlum milletlerin umudu olan ve onlar tarafından desteklenmiş büyümüş olan Kızılay'a gerçek mahiyetini vermek gerekiyordu. İşte Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde başlayan AK Parti iktidarları, Türkiye Cumhuriyeti Devletine kudret ve şefkat kattığı gibi, Kızılay'a da gerçek mahiyetini tanıttı ve Kızılay'ı asli misyonuna kavuşturdu." şeklinde konuştu.

Başbakan Davutoğlu, "Bir Marmara depremindeki aciz Kızılay'ı düşünün bir Van depremindeki muktedir Kızılay'ı. Aradaki fark, eski Türkiye ile yeni Türkiye'nin de farkını ortaya koyuyor." dedi.

"İnşallah 2017'de Kızılay Kızılhaç Federasyon Başkanlığını alacağız"

Başbakan Davutoğlu, Kızılay'ın 2020 vizyonunda çok büyük hedefleri gözönüne aldığını belirterek, "İnşallah 2017'de Kızılay Kızılhaç Federasyon Başkanlığını alacağız. Adayız ve alacağız Allah'ın izniyle." ifadesini kullandı.

"Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri her zaman Kızılay'ın yanında olacak"

Başbakan Davutoğlu, konuşmasında şunları kaydetti:

Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Ben, Sayın Cumhurbaşkanımızın Kızılay'a kattığı kudretten sonra, ondan devraldığımız bayrağı Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri olarak en ileri burçlara taşıyacağımızdan emin olmanızı rica ediyorum. Bu bayrak en ileri burçlara taşınacaktır. Kızılay, her zaman hükümetlerimizin gündeminde ve en önemlisi de bütün bakanlarımız, bürokratlarımızın, bu dava yolcularının gönlünde olacak. Kızılay nasıl yaralıların, mağdurların, mazlumların yanındaysa Türkiye Cumhuriyeti Hükümetleri de her zaman Kızılay'ın yanında olacak."