Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, "AKP’nin adına çözüm dediği ama bize göre milletimizi adım adım çözülmeye götüren yıkım sürecidir, ihanet sürecidir. Ne yazık ki 12 yılın sonunda AKP, İmralı canisine teslim olmuş, Kandil'e boyun bükmüş, PKK’nın önünde diz çökmüştür." dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, beraberinde Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ile birlikte partisinin Yozgat Yimpaş AVM Salonunda düzenlenen İl Başkanlığı Kongresine katıldı. Durmaz, burada yaptığı konuşmada AK Parti hükümetini ve Başbakan Davutoğlu’nu sert sözlerle eleştirdi. Durmaz, "Türkiye’yi tek başına yöneten AKP hükümeti ülkeyi içeride ve dışarıda çok tehlikeli tehdit ve tehlikelerle karşı karşıya bırakmıştır. AKP’nin adına çözüm dediği ama bize göre, milletmizi adım adım çözülmeye götüren yıkım sürecidir, ihanet sürecidir. Ne yazık ki 12 yılın sonunda AKP, İmralı canisine teslim olmuş, Kandil'e boyun bükmüş, PKK’nın önünde diz çökmüştür." ifadelerini kullandı.

'ÜLKENİN GÜNEYDOĞUSUNDA HAKİMİYETİ PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TESİS EDİYOR'

"Bugün ülkemizin Güneydoğusunda hakimiyetini kanlı PKK terör örgütünün tesis ettiğini söyleyen bu ülkenin terör ve mücadeleden sorumlu bakanı İçişleri Bakanı'dır." diye konuşan Durmaz, şöyle devam etti: "Bize Tunceli’ye gidemezsin diyenler bugün Cizre’ye gidememektedirler. Cizre’de terör unsurları hendek kazmakta, yolları kazmakta, hükümet binalarına roketatarla saldırı yapmaktadır. Sayın Davutoğlu, biz ölümle sıvanmış ülkücü hareketiz, senin aklın ermez ama abilerin büyüklerin bilir, bizi Cenab-ı Allah’ın izniyle hiçbir şey korkutamaz. Biz Tunceli’ye de gideriz, Hakkari’ye de gideriz, Cizre’ye de gideriz. Biz Ankara’da ne diyorsak Diyarbakır’da da onu söyleriz. Biz Yozgat’ta ne diyorsak Türkiye’de de onu söyleriz. Peki ya siz? Cizre’ye gidemeyen Sayın Başbakan, siz Cizre’de Diyarbakır’da 'PKK kanlı terör örgütüdür, imralı’daki cani de katillerin başıdır' diyebilir misiniz? Yüreğiniz var mı? Burada her gün teröristlerle terör unsurları ile yanak yanağa kucak kucağa olacaklar, her gün onların yol haritasını tatbik etmek için yasal düzenlemelerle her şeyi yapacaklar sonra da terörün te'lini için Fransa’ya gidecekler. Fransa’da terörün tel'in yürüyüşüne katılacaklar. Bütün dünya sordu, Sayın Başbakan sen hangi taraftasın. Terörün tel'ini için Fransa’ya gitmene gerek yok. Kucak kucağa oturduklarından vazgeç. Onlarla müzakere yapmayı bırak, onlarla mücadele et, samimiyetini görelim. Yani tek başına bu da değil."

'YOLSUZLUK YAPANIN KOLUNU KAPARIRIM DİYORDU, DAHA YÜCE DİVAN'A GÖNDEREMEDİNİZ'

Başbakan Davutoğlu’nun "Yolsuzluk yapan kardeşimiz de olsa kolunu kopartırız" sözlerini eleştiren Durmaz, "Geçtiğimiz günlerde 'yolsuzluk yapan arkadaşlarımız kardeşlerimiz de olsa kolunu koparırım' diyordu. Boyu küçük ama çok büyük laflar ediyordu. Sayın Başbakan sen daha 3 -4 gün önce bu lafı ettin, sonra seni özel kalem müdürlüğüne getiren adam yolsuzluğu aklama komisyonunun üyelerini bir talimatla kaçak ve karanlık saraya çıkardı, senin daha haberin olmadı. 4 eski bakan, yolsuzluk nedeniyle görevlerinden aczedilmiş bakanı Yüce Divan'a göndermediniz. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Fransa’da teröre dayanak teşkil eden Hz. Peygamber Efendimiz(SAV) ile ilgili karikatürler için Fransa’ya gittiler. Şimdi her yerde atıp tutuyor. Biz Hz. Peygamber'e hakaret etirmeyiz diyor eyvallah. Siz de ettirmemelisiniz. Hiçbir Müslüman da buna rıza göstermemeli. Siz ne yaparsanız yapın ama Cenab-ı Allah’ın izniyle ülkücü hareket buna müsaade etmez. Ama Allah rızası için elinizi vicdanınıza koyun, şöyle bir değerlendirin. Ainesi iştir kişinin lafa bakılmaz demiş atalarımız; ya arkadaş sen bir yandan bunu söylüyor Fransa’ya boy gösterriyorsun ama senin kabine arkadaşın bakara makara diyor. Seni özel kalem müdürlüğüne getiren zat da onu balkona çıkarıp aşağıdakilere alkışlatıyor, hani samimiyetiniz insan Allah’tan korkar." ifadelerini kullandı.