Denizli’de SP ile BBP ittifakının listebaşı adayı olan BBP MKYK Üyesi Mehmet Efe, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Hasan Kazdağlı’ya, AK Parti’ye geçip Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’ye danışman olunca belediyenin mülkü olan TED Denizli Koleji arsasının adrese teslim ihalesinin verildiğini söyledi. SP çatısı altında seçime girecek olan Millî İttifak’ın adayları, Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.

Toplantıda konuşan BBP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Ali Keser, MHP ile ittifak olmamasını, Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye bağladı. Keser, “MHP bizi, ‘Tamam, doğrusun, haklısın’ diyerek oyaladı. Halbuki Türkiye’de yapılan tarafsız kamuoyu araştırmaları, BBP-MHP ittifakının, güç birliğinin en düşük oranının yüzde 22 ve yüzde 30’a kadar önü açık olduğunu söylüyorlardı. Bunu göre göre Devlet Bahçeli bu iktidar arzusunu yerine getirmedi.” dedi.

Millî İttifak’ın Denizli 1. sıra adayı Mehmet Efe ise ilde bundan önceki seçimlerde kendilerine, iktidar olacaklarına inanmayarak oy veren 15 bin civarında kişi olduğunu, SP’nin de kendilerine yakın oyu bulunduğunu söyledi. Efe, “Biz Denizli’de, kazanmamaya inanarak inancının gereği oy veren 30 binin üzerinde kişinin oyunu almışız. Bizim barajı aşmama, milletin teveccühünü kazanmama gibi bir lüksümüz yok. Biz inanırsak bu işi çözeriz.” diye konuştu.

ÖZEL OKUL MÜRACAATINA İKİ YIL SONRA CEVAP YAZILMIŞ

Efe, konuşmasında hükümetin 2012 yılında özel okulları teşvik etmek için kanun çıkardığını ancak bu teşvikleri ve izinleri kendilerine yakın kişilere verdiğini öne sürdü. Kendi arsası için bile 2012 yılında müracaat etmesine rağmen 2014 yılında cevap verildiğini belirten Efe, “Benim de ilgili alanım olan özel okulculuk ve özel eğitime teşvik vardı. Bununla ilgili arsa tahsisi bile yapar diyor. Benim de âcizane bir gayrimenkulüm vardı. Buraya müracaat ettim 2012 yılında fakat ne hikmetse bana 2014 yılının sekizinci ayında ancak cevap gelebildi.” şeklinde konuştu.

‘DP'DEN AK PARTİ'YE GEÇEN ESKİ REKTÖRE ADRESE TESLİM İHALE VERİLDİ’

BBP MKYK Üyesi Efe, DP’de 2011 yılında milletvekili adayı olup seçilemeyen, eski PAÜ Rektörü ve TED Denizli Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Kazdağlı’nın, AK Parti’ye geçip Bakan Zeybekci’nin danışmanı olmasının ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin bir arsasının adrese teslim ihalesinin verildiğini öne sürdü. Efe, “Benden önce kendi yandaşlarına, etrafı tamamen ağaçlandırılacak, Denizli Belediyesi'ne ait olan mülkü adrese teslim satış yaptılar ve özel eğitim alanı olarak tahsisi yapıldı. Bu arkadaşımız kimdir diye sorarsanız, güya ilimadamı. İlimadamı demek, fikir adamı demektir. Denizli gibi sanayi kenti olan bir üniversitenin rektörlüğünü yapacaksınız, siyasete atılacaksınız, ‘Olmadı oradan’ diyeceksiniz, fır döneceksiniz. İktidara yanaşacaksınız, şu anda bakanın danışmanı olacaksınız ve TED Koleji’ni burada adrese teslim ihale alacaksınız. Hiç kusura bakmasın, biz sadece adalet istiyoruz. Adında adalet var ama maalesef adaleti uygulamaktan hala korkuyorlar. hala kaçıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Millî İttifak’ın Denizli adayları basına tanıtıldı. SP’nin adayları liste sırasına göre şöyle: Mehmet Efe, Hüseyin Küçüktaşçı, Namık Selçuk, Halil İbrahim Erim, Fatma Karaca, Bekir Giritoğlu ve Kâmil Selçuk.