Meclis Genel Kurulu'nda eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış hakkında verilen Yüce Divan önergesi reddedildi. Genel Kurul’da yapılan oylamada 245 evet, 255 hayır ve 7 çekimser oyu çıktı. 517 vekil Yüce Divan oylaması için oy kullanırken 6 oy boş, 4 oy ise geçersiz çıktı. Güler’den önce eski Bakan Zafer Çağlayan için verilen yüce Divan önergesi de 242 evet oyuna karşı 264 oyla reddedilmişti.

TBMM Genel Kurulu’nda AKP’li dört eski bakan hakkında rüşvet ve yolsuzluk iddiaları ile ilgili Yüce Divan oylamasında üçüncü isme gelindi. Bakanlardan ilk önce eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan hakkındaki toplam 53 önerge okundu ve ardından oylamaya geçildi. Oylamada Çağlayan hakkında verilen önerge 242 evet oyuna karşı 264 oyla reddedildi. Ardından Genel Kurula verilen 15 dakika aranın ardından Muammer Güler için oylamaya geçildi. Burada da Muammer Güler hakkındaki 52 önerge okundu ve oylamaya geçildi. Muammer Güler hakkındaki önerge ise 241 evet'e karşı 258 hayır oyu ile reddedildi.

Ardından da aynı işlemler Egemen Bağış için yapıldı. Hakkındaki 53 önergenin okunmasıyla oylamaya geçildi. Oy kullanma işleminin sona ermesinin ardından oylar sayıldı. Sonuçları TBMM Başkan Vekili Ayşenur Bahçekapılı okudu. Buna göre Egemen Bağış için yapılan Yüce Divan oylamasında 245 evet, 255 hayır 7 çekimser oyu çıktı. Bu sonuçlara göre Meclis Genel Kurulu, Egemen Bağış'ı Yüce Divan’a göndermemiş oldu.

Genel Kurul'da son olarak eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar için oylama yapılacak.