Memleketi Denizli’nin Tavas ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Türkiye ekonomide en az yüzde beş büyüme sağlamalı” dedi.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, memleketi Denizli’nin Tavas ilçesinde resmi ziyaretler gerçekleştirdi. Ziyaretler sırasında Bakan Zeybekci’ye Tavas ilçe kadın kolları tarafında Babalar Günü’ne özel çiçek takdim edildi. Konuşmaların ardından Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, taşlarla işlenmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın posterini Bakan Zeybekci’ye hediye etti.
Terörle mücadelede kararlılık vurgusu yapan Zeybekci, “Türkiye ve dünya çok hassas zamanlardan geçiyor. Dikkat ettiyseniz ayan beyan dişlerini gösteriyorlar. Artık saklı gizli iş de yapmıyorlar. Artık terörist maşaları kullanarak, perde arkasına geçerek iş yapma gereği bile hissetmemeye başladılar. İstiyorlar ki ecdadın bize emaneti olan bu coğrafyada, dünyanın en zengin enerji ve hammadde kaynaklarının bulunduğu bu coğrafyada, 1,5 milyardan fazla Müslümanın yaşadığı bu coğrafyada, birileri yeniden tekrar ellerine aldıkları cetvellerle, kalemlerle bu coğrafyanın haritasını yeniden çiziyorlar. Yeniden enerji ve hammadde kaynaklarını yeniden vahşi bir şekilde paylaşma planlarını kuruyorlar ve yeniden ecdadın bize emanet ettiği bu toprakları sınırlara bölerek yapılandırmaya çalışıyorlar” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bazılarının işine gelmediğini belirten Zeybekci, “Bakın devlet temsilcileri söylüyorlar bunu. Bizim o coğrafyadaki, yani ecdadın bize emanet ettiği bu kültür coğrafyasındaki menfaatleri için, Recep Tayyip Erdoğan’ın kendileri için ne kadar riskli ve tehlikeli olduklarını açıkça beyan ediyorlar. Maksat bu coğrafyayı vahşi bir şekilde paylaşmak, bu coğrafyanın kanını emmekse Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Türkiye onları rahatsız etmeye devam edecektir. Maşalarının maşaları olan birilerini harekete geçirdikleri ve birilerinin de ziyaret etmekten çekinmedikleri, her yerde açık açık söyledikleri tüm terör örgütlerinin kökü kazınıncaya kadar onlarla mücadelemiz devam edecektir. Kimsenin bundan şüphesi olmasın” diye konuştu.
HDP’ye dokunulmazlıklar üzerinden yüklenen Bakan Zeybekci, “Ayan beyan bir şey çıktı ortaya. 7 Haziran seçimlerinde bunlar Türkiye partisi olduklarını, Türkiye’nin genelinde tüm insanların partisi olduklarını beyan ederek, bu milletten oy aldılar. 80 milletvekiliyle girdiler parlamentoya. Haziranın sonunda bunlara birileri talimat verdi. Görmüyorsunuz biz Suriye’de operasyon yapıyoruz. Türkiye’yi alttan, güneyden çevreledik, siz de içeriden silaha sarılacaksınız. Türkiye’yi istediğimiz şekilde dizayn edeceğiz diye, birileri bunlara gizli talimatlar verdiler. Hani o kardeşlik, barış, türküleri, o yalanları bir anda boyaları düştü, gerçek kimlikleri ortaya çıktı. Ellerindeki kanlarıyla gerçek kimlikleri ortaya çıktı. Bunların hesapları onlardan sorulacaktır. Hem teröristlerden, hem de teröristleri şehirlerde veya TBMM’de milleti kandırarak geldikleri o makamlar vasıtasıyla teröristlere destek verenlere de bunun hesabı sorulacaktır” şeklinde konuştu.
Son olarak ekonomi hakkında konuşan Bakan Zeybekci, “Türkiye’nin ekonomik anlamda da çok hızlı bir şekilde rahatladığını göreceksiniz. 1 Kasım seçimlerinden sonra da Türkiye’den hükümetten beklentiler bir bir karşılanıyor. Türkiye dünyada en hızlı büyüyen ülkelerden bir tanesi. Tüm Avrupa Birliği üyesi ülkeleri tamamından daha hızlı büyüyen bir ülkedir. Dünyada ekonomi hala yoğun bakımdayken, istediğimiz gibi değil ama hedefimiz şu, Türkiye yüzde beşin altında büyümemelidir. Yüzde 4.8 büyüdü 2006’nın başında, bunu yüzde beşlerin üzerine çıkarmamız lazım. İhracatımız istediğimiz gibi değil, ihracatımızı derhal istediğimiz seviyede görmemiz için yol almamız lazım. Hedefimiz 2023 ise yeniden bir seferberlik başlatmalıyız. İhracatta, üretimde yeniden bir seferberlik başlatmamız lazım” diye belirtti.