Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, partilerinin asgari ücreti bin 300 liraya çıkarma vaadine vatandaşlardan herhangi bir eleştiri gelmediğini söyledi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Denizli Teleferik’in açılışına Ekonomi Bakanı Zeybekci ve Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu katıldı. 38 milyon TL’ye mal olan teleferiği inceleyen iki bakan açılışta yaptığı konuşmanın ardından teleferikle Zeytindağı'na çıktı. Zeybekci'ye burada gazeteciler 7 Haziran seçimleri öncesi CHP'nin bin 500 liralık asgari ücret vaadine eleştiriler getirdiği hatırlatılarak şimdi partilerinin asgari ücreti bin 300 liraya çıkarma vaadi ve diğer partilerden gelen eleştirilere ne cevap vereceğini sordu.

"Başkalarının ne söylediği önemli değil. AK Parti'nin ne yaptığı önemlidir." diyen Zeybekci yapılan anketlerle ilgili cevap verdi. Zeybekci, "Önceki vaatleri yani kesinlikle şu anda yapılan anketlerde bu ülkede AK Partilisi, CHP'lisi, MHP'lisi tamamına sorun. Tek başına iktidara en yakın parti hangisi dendiğinde yüzde 85'e yakın AK Parti deniyor. Millet 7 Haziran'da da 1 Kasım'da da AK Partisiz bir çözümü asla öngörmüyor. Dolayısıyla başkalarının ne söylediği önemli değil. AK Partinin ne yaptığı önemlidir. Biz dört tane seçimi bir buçuk yıl içerisinde yapmış olan bir hükümet olarak bütçe açığında dünyanın en iyi ülkelerinden birisi haline getirdik bu ülkeyi. Cari açıkta 2014 ve 2015'in ağustos sonu itibarıyla yüzde 42 oranında iyileşmeyi gündeme getirdik. Önümüzdeki dönemde gerek emeklilerimize 1 Temmuz itibarıyla vermiş olduğumuz bin 200 lira şimdi yeniden vermiş olduğumuz bin 200 lira gerekse gençlerimize ilk başta verdiğimiz iki bin lira hibe ve üç yıl ödemesiz faizsiz 100 bin lira kredi imkanı ve artı bin 300 liralık asgari ücretle ilgili de hiç kimse merak etmesin ekonomimizin yapısal dengelerini bozmadan özel sektörümüze de bu anlamda mağduriyetleri minimize ederek hükümetimiz bunun bütün tedbirlerini almıştır." dedi.

Diğer partilerin vaatlerini 'tabansız' olduğunu iddia eden Zeybekci, "Hiç bir şekilde hazırlığı olmadan ekonominin yapısal dengelerini de dikkate almadan öyle hamasetle söylenmiş bir söz değildir. Millet neyi ciddiye alacağını neyi ciddiye almayacağını gayet iyi bilir. Ben eleştiri anlamında bir şey şimdiye kadar duymadım. Büyük bir memnuniyet duydum. Vatandaşlarımızdan asgari ücretli vatandaşlarımızdan, kardeşlerimizden büyük bir memnuniyet duydum. Diğer taraftan hükümetimizin sadece bin 300 liralık asgari ücret değil yeni işe başlayan gençlerimizin bir yıl boyunca asgari ücret miktarındaki maaşlarının da hükümetimiz tarafından ödenmesi yeni hayata başlayacak olan bu kardeşlerimizin ilk başlangıçta bu ilk tulumbaya su koymak niyetiyle yaptığı bu yeni çalışmaları da inşallah ekonomimizin çok büyük faydasını görüyoruz burada. Yeni bir dinamizm olarak görüyorum." diye konuştu.