Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli’de vatandaşlara 250 TL kira ile TOKİ’den çok daha ucuza 25 bin konut yapma vaadinde bulundu.

Zeybekci, Denizli’nin Pamukkale ilçesi Karahayıt Doğa Termal Otel’de basın toplantısı düzenledi. Geçen yıllarla birlikte Denizli’de yeniden ev sorununun başladığını belirten Zeybekci, "Bundan 4 -5 ay önceden beri de Denizli’mizde yapmış olduğumuz çalışmalarda bizim konut kira problemi artık 1 numaraya yükseldi. Denizli’nin konut ve kira problemi ve 2004-2005 dönemindeki edinmiş olduğumuz tecrübelerle de bunun bin, iki bin konutlarla böyle faaliyetlerle, özel sektörün Denizli’de yapacağı çalışmalarla çözülemeyeceğini gördük." dedi.

Denizli’de Ankara, İstanbul gibi büyükşehirlerde olduğu gibi özel sektörün ucuz konut üretimine çok güçlü bir şekilde bankalarla, finans kurumları ile beraber girmediğini dile getiren Zeybekci, "Denizli olarak bunu TOKİ’den çok daha hızlı, çok daha ucuza mal edebiliriz çünkü biz belediye başkanlığımız döneminde bunu denemiştik arkadaşlar. Denedik, uyguladık ve başardık. Şimdi geldiğimiz noktada gördüğümüz kadarı ile özellikle dar gelirli vatandaşlarımızın, çalışan vatandaşlarımızın üzerinde hiçbir konutu olmayan vatandaşlarımızın acil ihtiyacı olarak Denizli’mizde konut ihtiyacıdır ve yapmış olduğumuz ilk çalışmada, yapmış olduğumuz ilk tespitlerde çok daha yüksek rakamlar ortaya çıktı. Miktar olarak çok yüksek rakamlar ortaya çıktı, sonra daha detaylı çalışmalar yaptık ve 17 bin, 22 bin arasında Denizli’de acil konut yapıldığında Denizli’de konutun bundan sonra rahat bir şekilde kendi kendini rahata çevirebilir hale geleceğini gördük." diye konuştu.

Denizli'de bu projeleri gerçekleştirecek arkadaşlarının eş zamanlı bir şekilde talep var mı yok mu diye bakmadan Sarayköy, Serinhisar, Acıpayam, Çivril ilçelerinde otomatik olarak başlayacağını vurgulayan Zeybekci, "Diğer ilçelerimizde de her ilçemizde 250 talep geldiği anda otomatik olarak oralarda da başlayacak bu proje. Pazartesi’den itibaren yarından itibaren büyükşehir belediyelerimiz, büyükşehir belediyemiz ve adı geçen ilk dört ilçemiz derhal kayıt işlemlerine başlıyor. Talep kayıt işlemlerine başlıyor ama burada öncelikler de başvuru sırasında bütün detayları ile vatandaşlarımıza verilecek. Bir, en avantajlı olan evli çocuklu çalışan ama evi olmayan, en avantajlı olan bu. İki, evli çocuksuz çalışan ama evi yok, emekli evi yok yani eşlerin üzerinde ev yok. Bekar çalışıyor, ona bir an önce evlenmesini tavsiye ediyoruz, ara not olarak eline bir not veriyoruz ama o da sıralamaya giriyor. Yukarıdan aşağıya doğru hiyerarşik bir sıralama yaptık, ilk başvuranlar şeklinde yapacağımız bu sıralamada ilk avantaja sahip olan yani en acil ihtiyacı olan vatandaşımız, kardeşimizden başlamak üzere bunlardan başvurular alınacak." şeklinde konuştu.

Toplantıya AK Parti Denizli milletvekilleri ve adayları, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli İl Başkanı Şahin Tin, belediye başkanları ve partililer katıldı.