Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Türkiye’nin dost devletlerle ve milletlerle kavgalı olmasını kimse beklemesin. Öyle kavgamız olmayacaktır. Ama benim Aile ve Sosyal Politikalar Bakanıma parmak sallayan o polis şefinden bunun hesabı sorulacaktır. Hukuk içinde sorulacaktır” dedi.

Bakan Zeybekci, Van programı kapsamında AK Parti İl Başkanlığı ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye 2013 yılının mayıs ayında yüzde 7’lik faizi yüzde 4.6’ya düşürdüğünü ve IMF’ye ’güle güle’ dediğini ifade ederek, milletin helal paralarıyla ödenen verginin 1 lirasının bile faize gitmesine karşı olduklarını söyledi. Batı ülkelerinin geçmişte Türkiye’de toplanan vergilerin yüzde 87’sini faiz olarak aldıklarını hatırlatan Bakan Zeybekci, “2001-2002’deki gibi hepimizin ilacından, ekmeğinden ve her şeyinden ödediğimiz verginin, Türkiye’de toplanan 100 dolarlık verginin 87 lirasını faiz olarak alıp gidiyorlardı aynı şeyi istiyorlar. Bunlar şimdinin Türkiye’sinden rahatsız. Bakın 2002’de 100 dolarlık verginin 87 lirası faize giderken 2016’nın Türkiye’sinde bütün ihanetlere rağmen 100 liralık verginin 10 lirası faize gidiyor. Türkiye 2013 yılının mayıs ayında yüzde 7’lik faizi yüzde 4.6’ya düşürdü ve IMF’ye ’Güle güle’ dedi" şeklinde konuştu.

“2013 yılı bu ülke için dönüm noktasıdır”

Türkiye’nin 2013 yılında dünyanın en büyük havalimanını inşa etmeye başladığını ve insanlık tarihinin en büyük projesi olan ‘Kanal İstanbul’un da aynı yıl başladığını anlatan Bakan Zeybekci, şunları söyledi:

“2013 yılı bu ülke için dönüm noktasıdır. Onun için o Gezi olayları, arkasında 17-25 Aralık ihaneti, 7 Haziran ve sonrasındaki tuzaklar ve vatanımızın en güzel köşelerinde bu çukur terörünü başlattılar. ’Biz hukuk içerisinde Türkiye’nin partisi olacağız’ dediler. Bu millet de kuzey, güney ve doğuda Türk’ü, Kürt’üyle yüzde 13,5 oy verdi. 80 milletvekili verdi. Milletvekili yemini eder etmez oralarını, buralarını bir yerlere dayayarak silaha sarılmadılar mı? Hani birlik, beraberlik, kardeşlikti. Hani bu vatanı hep beraber vatan belliyorduk. Hani devlet bizim devletimizdi. Bunları yöneten, kiralayanlar başkalarıdır. Vicdanlarını, akıllarını ve dillerini bir yerlere kiraya verdiler. Ancak bu millet bölücülüğe müsaade etmedi.”

“15 Temmuz bir işgal girişimidir”

15 Temmuz’un işgal girişimi olduğunun altını çizen Bakan Zeybekci, “Niyetleri bu vatanı, milleti ve kardeşliği bölüp parçalamak, ülkeyi baştan başa ateş topunun içine atmaktı. Allah’ın izni, milletin dirayeti ve Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğiyle hepsini tarih boyunca hiç kimsenin unutmayacağı şekilde dersini bu yüce millet verdi. Hiç bir milletin yapamayacağını bu millet yaptı eliyle tankı durdurdu. Bu millet elindeki bayrakla havadaki uçağı indirdi” diye konuştu.

“Yapılan tüm saygısızlıkların tamamını bedelini ödeyecektir”

Aynı senaryonun yazarlarının Türkiye’yi Avrupa’da karıştırmaya çalıştığını anlatan Bakan Zeybekci, “Almanya devlet olarak ve millet olarak bizim düşmanımız değil, dostumuzdur. Hollanda’da öyle. Ama nasıl ki bazen bazı olmaması gereken virüsler devletin yönetimine geliyor. O ülkeyi karıştırıyor nasıl ki bazen kazada olsa bazıları çıkıp da o ülkede seçimleri kazayla da olsa bazı sonuçlar alıyor. Hollanda’da yaşanan da aynısı olmuştur. Orada ortalığı karıştıran o ırkçı faşist maalesef ki diğer siyasi partileri de etkiliyor. İnşallah onlarda olması gereken yere duygulara dönecekler ve bu yüce milletin Türkiye Cumhuriyeti Devletinin dostluğunun ne kadar değerli olduğunu anlayacaklar ve bu millete bu milletin bakanına, bu milletin milletvekillerine, hele hele bu milletin kendi oylarıyla seçtiği milletin adamı ve hizmetkarı Recep Tayyip Erdoğan’a yapılan tüm saygısızlıkların tamamını bedelini ödeyecektir” diye konuştu.

“Bunun hesabı sorulacaktır”

“Bizden hiç kimse terör örgütlerinin ağızlarının sularını akıtarak bekledikleri Türkiye’nin dost devletlerle ve milletlerle kavgalı olmasını kimse beklemesin” diyen Bakan Zeybekci, “Öyle bir kavgamız olmayacaktır. Ama benim Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanıma parmak sallayan o polis şefinden bunun hesabı sorulacaktır. Hukuk içinde sorulacaktır. Onu o ülkede misafir baş üstündedir kim olursa olsun. Misafir geldiyse nimettir. O misafiri sen zorla arabaya bindirip de başka ülke sınırına kadar polis eşliğinde sınır dışı edeceksin. Bundan vicdan rahatsız olur. Bundan tarih hesabını sorar sen merak etme. Bu millette soracak bunu hesabını ama tarihe de hesap vereceksin senin tarihine bu olay kara bir leke olarak geçti. Tarih mutlaka bunun hesabını senden soracaktır. Ama biz bu tuzaklara düşmeyeceğiz. Bu güne kadar yaşadığımız tüm hastalıkların tek sebebi olan Türkiye’yi istikrarlaştırmak Türkiye’de hükümetlerin güçlü olmaması devletin güçlü olmamasını onlar istedikleri gibi her şeyin manipüle edebilecekleri hükümet sistemini kurgulayacakları bu hastalıktan yine bu milletin ruhuyla kurtulacağız. 16 Nisanda Van Türkiye ortalamasının üzerinde ‘evet’ ne diyecek” ifadelerini kullandı.