Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Cumhuriyetin ilanın 93. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 15 Temmuz 2016 tarihinde milletin İstiklal ve İstikbal destanlarının en sonuncusu olduğunu söyledi.
Milletin 93 yıl önce, en zor şartlara ve bütün imkansızlıklara rağmen hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmadan Cumhuriyetin kazandığını kaydeden Zeybekci, “Milletimizin bağımsızlık mücadelesi ve vatan sevgisi sonucu ilan edilen Cumhuriyet, ülkemizin tarihinde çok önemli bir dönüm noktasıdır. Milletimiz, bağımsızlığından asla taviz vermeyerek, inanç ve kararlılıkla İstiklal Mücadelesini zaferle neticelendirmiştir. Erkeği kadınıyla, yaşlısı genciyle büyük bir destan yazan milletimiz dünyaya örnek olmuştur. Bu Aziz Milletin tarihi hep mücadeleler ve zaferlerle doludur. 15 Temmuz 20016 tarihide milletimizin İstiklal ve İstikbal destanlarının en sonuncusudur” dedi.
Milletin Türkiye’nin üzerinde oynanmak istenen oyunları bozduğunu belirten Zeybekci, “Bağımsızlık ve istiklalimize vurulmak istenen zincirleri, istikrar ve ekonomimizi sekteye uğratma girişimini görmüş ve bu hainlere büyük bir ders vermiştir. Tankların, bombaların, silahların cumhurun gücü karşısında etkisiz kaldığını dosta düşmana bir kez daha göstermiştir. Ülke olarak birlik ve beraberlik içinde muasır medeniyet hedefimize doğru emin adımlarla ilerlediğimizi gururla ifade etmek isterim. Yeni Türkiye’nin gelişen demokrasisiyle, eğitim düzeyiyle, sanayisiyle, ekonomisiyle dünyanın en müreffeh ülkelerinden biri haline geleceğine olan inancım tamdır. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyor, bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum” ifadelerini kullandı.