ANKARA (İHA) – Mustafa Elitaş’tan görevi devralan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Ülkemizin dünyadaki ticari anlamda etkinliğini arttırmak ve Türkiye’de de her noktada ülkemizi yatırımlarla buluşturmak için bize düşenleri yapmaya çalışacağız. Devralmaktan daha çok onu bir onur ve gururla devredebilmeyi Allah herkese nasip etsin" dedi.
Başbakan Binali Yıldırım’ın yeni kabine listesini açıklamasıyla birlikte Ekonomi Bakanlığı görevine getirilen Nihat Zeybekci, görevi 64. Hükümetin Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş’tan devraldı. Ekonomi Bakanlığı’nda gerçekleştirilen devir teslim töreninde açıklamalarda bulunan Elitaş, "65. hükümetin kuruluşu ile birlikte yeni bir nöbet değişimi gerçekleşti. Bundan 6 ay önce Sayın Bakanımız Nihat Zeybekci’den devralmıştık nöbeti. Şimdi de o görevi kendisine devrediyorum. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Görevi aldığımız günden bugüne kadar yoğun bir çalışma programı izledik. Bugüne kadar 26 yurtdışı seyahati yapmışız. Sayın Zeybekci’den eski binayı almıştım, şimdi de kendisine yeni binayı teslim ediyorum. O kirasını vermişti, anlaşmasını imzalamıştı. Ben de bu binada kendi zevkine uygun bir dekorasyon sağlamış olduk. Nasıl ki 64. hükümet döneminde Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun bizi münasip görmeleri ile devraldıysak bu süreçte de bizim yerimize değerli arkadaşımızın görevine devam etmesi konusunda kanaat oluşmuş, böyle bir karar tecelli etmiş" ifadelerini kullandı.
"MAKAMLAR MİLLETE HİZMET ETMEK İÇİN VARDIR"
Makamların hiçbir zaman kalıcı olmadığına dikkat çeken Elitaş, "Makamlar millete hizmet etmek için vardır. Ben 6 aylık dönem içerisinde bizi takdir eden, 13 yurtdışı seyahatimizde birlikte seyahat etmekten onur duyduğum Sayın Cumhurbaşkanıma teşekkürlerimi sunuyorum. Bu süre içerisinde 10 yurtdışı seyahatte bulunduğum 64. hükümet Başbakanı Sayın Ahmet Davutoğlu’na teşekkür ediyorum. 6 aylık yaptığımız bakanlar kurulu süresinde yaptığı faaliyetlere, pratik düşüncesine ve aktif görevleri çerçevesinde bize her zaman destek olan Sayın Binali Yıldırım’a da teşekkür ediyorum. Bu süre içerisinde Ekonomi Bakanlığı olarak dış ticareti yönlendirmek, yatırımları teşvik etmek bizim görevlerimiz arasında. Bu süre içerisinde dünya ticaretindeki daralmaya paralel olarak 2016 yılında devam eden dünya ekonomisi dış ticaretindeki daralmayı 2016 ve 2017 yılında telafi edici bir sistemi hayata geçirmek ve 2023 hedeflerini hayata geçirmek için yeni yatırım teşvikleri ile ilgili yoğun bir çalışma gerçekleştirdik. En son Ekonomi Koordinasyon Kurulunda daha sonra da Bakanlar Kurulunda hayata geçirecektik. Sayın Bakanımıza bunu arkadaşlarımız intikal ettirecek. O da kendi bakış tarzı içerisinde bazı rötuşları yaparak hayata geçirecektir diye düşünüyorum. 2023 hedeflerine ulaşabilmek için yatırım teşviklerinde ezber bozan bir sistemin hayata geçirilmesi kanaati oluşmuştu. Emekleme döneminden artık koşma dönemine geçecek sistemler hayata geçmeli diye düşünüyorum" açıklamasını yaptı.
"BUNDAN SONRAKİ DÖNEMDE POLİTİKALARIMIZ, LİDERİMİZ BELLİDİR"
Görevi Elitaş’tan devralan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ise, bayrağın sahibinin millet olduğuna olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Bugün partimizin ilk anından itibaren her kademesinde emeği geçen değerli Bakanım Mustafa Elitaş’tan bayrağı devralıyoruz. Politikalarımız bellidir. Hiçbir makam ve mevki kişilere ait değildir. Bütün makam ve mevkilerin tek bir sahibi vardır. O da millettir. Değerli Bakanıma görevi devrettiğimiz o andan bu güne kadar muhteşem bir tempoyla ülkemizi dünyanın her yerinde, reel sektörü de Türkiye’de savunarak yaptığı çalışmalardan dolayı kendilerine şükranlarımı arz ediyorum. Biz bir ekibiz. Bugün birimiz bayrak taşır, diğeri onun yardımcısı olur. Biz de kendisine bayrağı devrettiğimiz günden itibaren 7 gün 24 saat emrinde olduğumuzu beyan etmiştik. Bundan sonra da değerli bakanım ile çalışmaya devam edeceğiz. Bundan sonraki dönemde politikalarımız, liderimiz bellidir. Bundan sonra ülkemizi bir adım daha ileri götürmek için, ekonomimizi bir adım daha ileri götürmek için, ülkemizin geleceğini daha müreffeh kılmak için yapmamız gereken şey çok çalışmaktır. Taş üstüne taş koymak, durmadan koşmaktır. Bütün dünya kazan biz kepçe. Ülkemizin dünyadaki ticari anlamda etkinliğini arttırmak ve Türkiye’de de her noktada ülkemizi yatırımlarla buluşturmak için bize düşenleri yapmaya çalışacağız. Devralmak kadar devralmaktan daha çok onu bir onur ve gururla devredebilmeyi Allah herkese nasip etsin."