CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, elektrik kayıp - kaçak bedelinin namuslu tüketiciden alınmasında ısrarın yol açabileceği sosyal patlamaya dikkat çekerek ne önlemler alınacağını Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sordu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığınaönerge veren Levent Gök, şu soruları yöneltti:

"Elektrikte kayıpları azaltmak ve kaçak kullanımı önlemek için iktidara geldiğinizden bu yana aldığınız önlemler nelerdir?
Türkiye’de kaç adet Elektrik Dağıtım Şirketi vardır? Her şirket kaç il ya da bölgede kaç aboneye elektrik dağıtmaktadır?
Yıllar, aylar ve iller itibariyle elektrik kayıp – kaçak miktarı kilowatsaat birimiyle ne kadardır?
Elektrik abonelerinden kayıp - kaçak bedeli alınmasına ne zaman, hangi yılda başlanmıştır?
Kayıp – kaçak elektrik miktarının bedeli yıllar, aylar ve iller için kaç TL olarak belirlenmiştir?
Abonelerden alınan kayıp – kaçak elektrik bedeli aktif enerji bedeline giydirilmiş olarak mı tahsil edilmiştir?
Kayıp – kaçak elektrik bedeli hangi illerde, hangi yıllarda hangi yöntemle abonelerden tahsil edilmiştir?
Dava açmak suretiyle kendilerinden tahsil edilen kayıp – kaçak elektrik bedelini geri alan abone sayısı yıllar, iller itibariyle nedir?
Bugüne kadar abonelere iade edilen kayıp – kaçak elektrik bedeli TL olarak ne kadardır?
Faturalarda ayrı bir kalem olarak yer almayan kayıp – kaçak bedeli nasıl hesaplanmış ve faturalandırılmıştır? Abonelerin kayıp – kaçak için ödediği bedel nasıl hesaplanmaktadır?
Kendi kullandığı elektriğin bedelini namusuyla, sorumluluk duygusuyla ödeyen yurttaşların çalınan, kaybedilen elektrik bedelini de ödeyerek mağdur edilmesini önleyecek bir çalışma başlatmanın bir sosyal patlamayı önleyeceği gerçeği karşısında başbakan olarak ne düşünüyorsunuz?"