Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, devlet olarak kadınların korunamadığını savunarak, “O zaman kız çocuklarımıza, kadınlarımıza dokunanı yakacaksınız, başka çaremiz yok. Kadına, sadece kadın olduğu için dokunanın, hayatına, namusuna, vücut bütünlüğüne dokunanın yanmasını istiyorum.” dedi.

Anadolu Partisi Genel Başkanı Tarhan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Mersin'de Özgecan Aslan'ın ailesini ziyaret ettiğini belirterek, "Despot bir kral öldüğünde yas ilan eden bir ülkede mütevazi bir evin prensesi öldürüldü ancak hiçbir şey olmadı" dedi. Tarhan, "Bıçak kemiğe öyle dayandı ki böyle bir vahşet karşısında idam cezası uygulansa bir itiraz olmaz" diye konuştu.

Tarhan, dün Mersin'de Özgecan Aslan'ın ailesini ziyaret ettiğini belirterek, "Aile bir cehennemi yaşıyor. Ben böyle korkunç bir an görmedim" ifadesini kullandı. Tarhan, katillerin ve o katilleri söylemleriyle teşvik edenlerin hak ettikleri cezayı almadan ailenin içindeki yangının biraz olsun sönebileceğini sanmadığını ifade etti. Tarhan, şunları kaydetti: "IŞİD'inki gibi bir dünya özleniyor, bunu hissediyoruz son dönemlerde. Neredeyse kadın öldürmenin, şiddetin serbest olduğu bir ülke hayal kuruyorlar. Bir kız anası, bir hukukçu, bir parlamenter olarak toplumsal restorasyona ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Bizi erkek ve kadın diye bölmeye çalışanları teşhir etmeliyiz. Kendi kızları olmasına rağmen kız çocuklarına saldırıyorlar. Devlet olarak madem koruyamıyorsunuz o zaman kız çocuklarımıza, kadınlarımıza dokunanı yakacaksınız, başka çaremiz yok. Kadına, sadece kadın olduğu için dokunanın, hayatına, namusuna, vücut bütünlüğüne dokunanın yanmasını istiyorum. Gizli karanlık köşeleri seven bu korkak canilerin üzerine yürünsün, yüzlerine tükürülsün istiyorum. Onların güvenliği sağlamadan bizlere huzur yok. Öyle idam filan diyorlar, idam bazı suçlara hafif kalır. Tüm sapık aşağılıkları hapislere bir daha çıkmamak üzere tıkana kadar tüm kadınlarımızı susmamaya davet ediyorum."

“ARTIK TAHAMMÜL EDECEK HALİMİZ KALMADI”

Emine Ülker Tarhan, kadınlara karşı cinsiyete dayalı şiddet kavramının TCK'ya girmesi gerektiğini belirterek, buna yönelik bir kanun teklifi hazırladıklarını kaydetti. Tarhan, tekliflerinin, bu tür suçlarda takdiri indirimin hallerinin uygulanmaması, şartlı salıverme hükümlerinin uygulanmaması ve cezanın en az 20 yılının hücrede infazı gibi caydırıcı yöntemleri içerdiğini söyledi. Hadım önerisinin gündemde olmasıyla ilgili bir soru üzerine Tarhan, "Her tür önerinin oturulup çalışılması gerekiyor. Artık bu noktada tahammül edecek halimiz kalmadı. Çocuklarımızı korumak zorundayız" ifadelerini kullandı. İdam cezasıyla ilgili bir soru üzerine Tarhan, "Ben hümanist doktrine inanıyorum, idam cezasına karşıyım ama artık bıçak kemiğe öyle dayandı ki böyle bir vahşet karşısında idam cezası uygulansa bir itiraz olmazdı demek durumunda kaldım" dedi.

TARHAN’DAN VATAN PARTİSİ İLE İTTİFAK CEVABI

Vatan Partisi ismini alan İşçi Parti’sinin birleşmeye davet etmesiyle ilgili bir soru üzerine Tarhan, resmi kanallardan şu ana kimseyle temaslarını olmadığını, böyle bir çağrı gelmesi durumunda bunu yetkili kurullarda değerlendireceklerini söyledi.