Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı (EMŞAV), CHP Milletvekili Oktay Kaytancıoğlu hakkında suç duyurusunda bulunacağını bildirdi.
Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı İkinci Başkanı Abbas Gündüz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesi ile CHP Milletvekili Oktay Kaytancıoğlu’na suç duyurusunda bulunacağını bildirdi.
Konu ile ilgili EMŞAV Yönetim Kurulu adına İkinci Başkan Abbas Gündüz’ün yaptığı duyuruda, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Cumhuriyetimizin vatandaşlarının oyuyla seçilmiş ilk cumhurbaşkanıdır. Cumhurbaşkanlığı ülkemizin en yüce makamı dolayısıyla bütün ülkeyi temsil eden makamdır. Geçtiğimiz günlerde ulvi şerefli makama sayın Cumhurbaşkanımıza, CHP milletvekili Oktay Kaytancoğlu bir konuşmasında hakaret içeren, çirkinlik dolu sözler sarf etmiştir. Bu çirkin, yakışık olmayan sözler yüce Türk Milletini ve dolayısıyla bizleri derinden üzmüştür. Ben bir terör gazisi olarak bu olayı kınıyorum, bu küfür dolu çirkin sözler benim ve benim gibi düşünen arkadaşlarımın kanına dokunmuştur” denildi.
“Milletimizin büyük çoğunluğunun oyunu alarak o makama gelmiş ve dünyanın kabullendiği bir lidere bu ülkede hakaret edilemez” diyen Gündüz, şu ifadeleri kaydetti:
“Cumhurbaşkanlığımız bu tarihi şan ve şerefle dolu ülkemizin temsil makamıdır. Bu makama dil uzatmak, çirkin söz sarf etmek kimsenin haddine değildir. Milletimizin büyük çoğunluğunun oyunu alarak o makama gelmiş ve dünyanın kabullendiği bir lidere bu ülkede hakaret edilemez. Bu makam yüce Türk milletli için en kutsal makamdır. Bayrağımızı, vatanımızı, milletimizi, devletimizi temsil eden Cumhurun başına kötü söz söyleyenleri kınıyoruz ve milletimizin sağduyusuna havale ediyoruz. Ayrıca bu milletvekili hakkında da suç duyurusunda bulunacağımı beyan ediyorum.”