Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hıristiyanların Paskalya ve Yahudilerin Mısır’da esaretten kurtulmalarını simgeleyen ‘Hamursuz’ bayramlarına ilişkin mesaj yayımladı. Erdoğan, bayramlarından dolayı Hıristiyanları ve Musevileri tebrik etti.

Erdoğan, Paskalya mesajında, "Dini bayramlar, kardeşliğin, hoşgörünün ve dayanışmanın egemen olduğu, birlik ve beraberlik duygularının pekiştiği müstesna günlerdir. Paskalya, farklı kilise ve gruplara mensup Hıristiyan vatandaşlarımızın en önemli yortuları arasında yer almaktadır. Bizler, farklılıkları zenginlik olarak gören kadim medeniyetimizden aldığımız güç ve adalet anlayışıyla, insanların din, dil, etnik köken ayrımına maruz kalmamalarına; kendi kültür, gelenek ve inançlarını özgürce yaşayabilmelerine büyük önem veriyoruz. Bu anlayış doğrultusunda, barış içinde beraber yaşadığımız Hıristiyan vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm Hıristiyanlara Paskalya yortuları vesilesiyle tebriklerimi ve esenlik dileklerimi sunuyor, kendilerini en kalbi duygularımla selamlıyorum." ifadelerini kullandı.

HAMURSUZ BAYRAMI MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yahudilerin Mısır’da esaretten kurtulmalarını simgeleyen Pesah’ın, Musevilik inancının en önem dini bayramlarından biri olduğunu belirterek, şunları dile getirdi: "Musevi vatandaşlarımızı 'Hamursuz' olarak da adlandırdıkları söz konusu bayramları vesilesiyle en içten duygularımla tebrik ediyorum. Farklılıkları zenginlik olarak telakki eden kadim bir medeniyetin mensubu olan bizler, bu coğrafyadaki tüm insanların, herhangi bir ayrımcılığa maruz kalmamasına; kendi kültür, din ve geleneklerini özgürce yaşayabilmelerine büyük önem veriyoruz. Pesah münasebetiyle, barış içinde birlikte yaşadığımız Musevi vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm Musevilere tebriklerimi ve esenlik dileklerimi sunuyor, kendilerini en kalbi duygularımla selamlıyorum."