Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, “Batman’ı bu dik duruşundan dolayı tüm Batmanlıları tebrik ederim. Terör konusu teröre karşı bizim ortaya koyduğumuz duruş çok önemli. AK Parti olarak terörle mücadele konusunda bu süreci sonuna kadar tamamlama noktasında hiçbir konuya taviz vermeyeceğiz” dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, çeşitli gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Batman’a geldi. Tarifeli uçakla Batman’a gelen Bakan Albayrak’ı havalimanında Vali Ahmet Deniz, AK Parti Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, AK Parti İl Başkanı Diyaettin Uçar, kurum ve kuruluş müdürleri ile sivil toplum temsilcileri karşıladı. Bakan Albayrak, buradan Batman Valiliğine geçerek Vali Ahmet Deniz’i makamında ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı. Albayrak daha sonra AK Parti İl başkanlığına geçerek partililerle bir araya geldi. Parti binasında düzenlenen programda konuşan Bakan Albayrak, ülkenin zor bir süreçten geçtiğini ifade ederek, bu süreçte birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduklarını kaydetti.
Son bir yıldır terör belası vesilesi ile Türkiye’nin sıkıntılı günlerden geçtiğini belirten Albayrak, “Allah’ımıza hamd olsun ki 78 milyon millet olarak birlik beraberlik ve çok ve her geçen gün daha da güçlenerek bu süreçten geçiyoruz. Bu çok önemli. Tabi burada Batmanımızın ortaya koyduğu ve sergilediği dik duruşu ayrı bir yere koymak lazım. Bizim siyasi hareketimizi sembolize eden bir dik duruş var. Batman’ı bu dik duruşundan dolayı tüm Batmanlıları tebrik ederim. Terör konusu teröre karşı bizim ortaya koyduğumuz duruş çok önemli. Ak Parti olarak terörle mücadele konusunda bu süreci sonuna kadar tamamlama noktasında hiçbir konuya taviz vermeyeceğiz. Sizleri huzuru refahı noktasında birilerinin dışarıdaki birilerinin maşası olmuş taşeronu olmuş bu örgüt kökünü kazıma noktasında zerre taviz vermeyeceğiz. Sadece Batmanlılara değil tüm ülke vatandaşlarımıza hükümet olarak tüm kabine olarak altını çiziyorum.”ifadelerini kullandı.
Bölgedeki terör olaylarına da değinen Bakan Albayrak, şunları kaydetti:
“Operasyonlarda ortaya koyulan başarı yeterli mi değil mi sonrasında tüm bu süreçten sonra yaşanan bölgedeki farklı şehirleri ilçeleri harap eden maalesef örgütün ortaya koyduğu bu zararları en hızlı şekilde restore etmek için çalışmalara başladık. Daha da hızlı bir şekilde bu süreci sonuca erdireceğiz. Tüm yani herkes olarak bu bölgeyi manevi olarak da ihya edeceğiz. Allahın izni ile. Bu konuda hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bize düşen görevleri yerine getirmek için çok çalışacağız. Bize her gün daha fazla çalışmak düşüyor. Herkese dokunmak görevi düşüyor. Şimdi tabi Türkiye böyle bir süreçten geçerken Dünya geçmiyor mu? Bu sorun Türkiye’nin sorunu mu sadece görüyorsunuz dimi dün daha İngiltere’de bir kadın milletvekillini öldürdüler. Paris’te olağan üstü hal var. Futbol organizasyonu var. Her gün yeni bir terör örgütü alfabede harf kalmadı. Dünya’da hiç kimse kendini güven içinde his etmediği bir durumla karşı karşıyayız. Biz Türkiye olarak her zamankinden daha fazla bir yük üstlendik. Bunu aşacak tek reçete birlik ve beraberliktir. Çok daha iyi işler yapmak için canla başla çalışacağız. Bölge üzerinden Batman üzerinden şahsımla alakalı bakanlık üzerinden Batman ekonomisi için çok önemli olan TPAO yatırımları malum bu güne kadar ortaya koyduğu istihdam bunu daha da büyütme daha da genişletmek daha da çalışacağız.”
Bakan Albayrak’ın programı kapsamında kentteki esnafları ziyaret edeceği ve daha TPAO’nun Batı Raman kampında iftar programına katılacağı belirtildi.