CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, 'Şerefsizler' tartışmasıyla ilgili dikkat çekici bir açıklamada bulundu. Herkesi fişlemenin AK Partinin özelliği olduğunu belirten Altay, "Allah muhafaza bir MHP hükümeti Türkiye'de ilerde olursa; AKP'nin yaptığı gibi MHP de herhalde herkesi fişleyecek; öyle anlaşılıyor. Bu da üzücü bir durum." dedi.

Mecliste gazetecilerle sohbet eden Altay, AK Parti heyetinin bugün istişafi görüşmelerle ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu'na uzun bir bilgilendirme yaptığını belirterek bundan sonra topun Davutoğlu'nda olduğunu ifade etti. CHP'nin bu noktadan sonra artık söyleyecek bir sözü olmadığını dile getiren Altay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir görüşme talebi olursa bir değerlendirme yapılabileceğini kaydetti.

"Sayın Davutoğlu, eğer saray vesayetinden biraz sıyrılabilirse Türkiye biran önce hükümetine kavuşur." diyen Altay, ama Davutoğlu'nun böyle bir vesayet altında olduğunun çok açık olduğunu ifade etti. 'Şerefsizler' tartışmasıyla ilgili bir soruya ise Altay, "Siyasette polemik hep olmuştur, olur da, bundan sonra da olacaktır. Siyaset öncelikle nezaket ve vicdan işidir. Böyle bakıldığı zaman, bu üslubu, yani 6 milyon küsur seçmene yönelik böyle çok kırıcı, kaba, yaralayıcı bir üslubu tasvip etmemiz tabi ki mümkün değil. Sayın Bahçeli, tecrübeli bir siyasetçidir ancak nasıl böyle bir üslupla HDP'ye oy veren seçmenleri yaraladı, kırdı; ben hala anlamış değilim. Ama bunu bizim tasvip etmemiz mümkün değil. 3 bin kişilik liste işi akla şunu getirir: AKP'nin özelliğidir herkesi fişlemek; öyle anlaşılıyor ki Allah muhafaza bir MHP hükümeti Türkiye'de ilerde olursa; Allah muhafaza diyerek söylüyorum, AKP'nin yaptığı gibi MHP de herhalde herkesi fişleyecek; öyle anlaşılıyor. Bu da üzücü bir durum." karşılığını verdi.

Bir başka soru üzerine Altay, 7 Haziran'dan bu yana MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ne istediğini, nerede durduğunu anlamadığını belirtti. Siyasette her şeyin mümkün olabileceğini, hiçbir şeyin imkansız olmadığını dile getiren Altay, Bahçeli'nin hem elini taşın altına koymadığını hem de işi dizayn etmeye çalıştığını söyledi. Bunun siyasette çok karşılık gören bir tutum olmadığını ifade eden Altay, "Birbirlerine tahammül dahi edemeyen MHP ve HDP'nin Türkiye'nin içinde bulunduğu sorunların çözüm adresi olarak CHP'li bir hükümeti göstermeleri, CHP'nin ne kadar doğru bir politika sergilediğinin ve Türkiye'nin adeta sağ duyu merkezi haline geldiğinin çok açık bir kanıtıdır. Bu partimiz açısından olumlu ve sevindirici bir durumdur." diye konuştu.

HDP ziyarete geldiğinde de 'PKK'nın koşulsuz silah bırakması' gerektiğini söylediklerini dile getiren Altay, elde silahla barış istenmeyeceğini, kafasına silah dayanan insanın barış çığlıklarını duymayacağını belirterek, "PKK silah bıraktıktan sonra Kürt sorununun Mecliste derhal birinci iş olarak, öncelikli iş olarak ele alınıp çözülmesi mümkündür. Herkes rahat olsun, Türkiye'nin bölüneceği kaygısını kimse yaşamasın. CHP siyasi ömrünü sürdürdükçe Türkiye'nin bölünmesi, parçalanması mümkün değildir. PKK'nın şunu bilmesi lazım: PKK'nın sıktığı her kurşun, 7 Haziran'da ortaya çıkan barış ve demokrasi iradesine sıkılan kurşundur. Bunun da altını çizmemiz lazım." şeklinde konuştu.