25. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin ardından Parlamento'ya giren milletvekilleri mazbatalarını aldıktan sonra kayıt işlemleri için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gelmeye başladı. Vekiller için oluşturulan kayıt masalarında AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri Razaman Can, Oğuzkağan Köksal ve CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak kayıt yaptırdı.

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz'e CHP Grup Başkanvekili Engin Altay eşlik etti. Vekiller Meclis personeli tarafından çiçek ve çikolata ile karşılandı. Yeni milletvekilleri, mazbatasını teslim etti, oylama ve yoklama için parmak izi verdi ve gerekli bilgi formlarını doldurdu.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Altay, çözüm süreciyle ilgili İzleme Komisyonunun kurulması konusunda, "Türkiye'de seçim sonuçları belli mesajlar verdi. Bunlardan biri de toplumun barış istediğine yönelik bir mesajdır. Barışın tesisi yeni dönem Parlamento'nun öncelikli, birinci işidir. Ama çözümün, barışın adresi ne Kandil'dir ne dağdır ne bayırdır. Çözümün adresi Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. Ama çözüm aranıyorsa, 25. Dönem Parlamentosu'nda partilerin kendi aralarında yapacakları uzlaşmayla sağlanacaktır. Toplumun beklentisi bellidir. Toplum çözüm istediğini çok açık şekilde gösterdi. Toplum demokrasisinde bir daralma, ekonomisinde bir kırılganlığın yarattığı tahribatın bir an önce tek bir parti marifetiyle değil, birden çok parti marifetiyle giderilmesi gerektiği mesajını verdi. Bu Parlamento'da 25. dönem Parlamentosu'nda bir değil üç beş ayrı model hükümet alternatifi var. Bu Parlamento'dan hükümet çıkmaz düşüncesine katılmıyorum, birden çok alternatif üretecek noktada tecelli etmiştir." diye konuştu.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş ise milletin tercihini yaptığı belirterek "Bundan sonra ülkemize hizmet etmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Türkiye'nin birikmiş sorunları var. Bu sorunları çözmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz." şeklinde konuştu.