Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör karşısında yapılması gerekenin ilkeli duruşu kararlı ve dirayetli bir şekilde devam ettirmek olduğunu söyledi. Terör örgütü tüm silahlarını bırakana, toprağa gömüp üzerine beton dökene kadar mücadelenin süreceğini belirten Erdoğan, “Tüm elemanlarını topraklarımız dışına çıkartana kadar bu mücadele sürecektir. Kimse bizden rehavet beklemesin. Kimse bizden buna ara vereceğimizi beklemesin. Kesinlikle hedef sadece 1 Kasım da değil ha onu biliniz. 1 Kasım’a kadar da 1 Kasım’dan sonra da aynen bu operasyonlarımız devam edecektir ve tüm terör örgütlerine karşı devam edecektir.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 13. Muhtarlar Buluşması'nda Afyonkarahisar, Ağrı, Ankara, Antalya, Bayburt, Bingöl, Çanakkale, İstanbul, Kars, Rize, Şanlıurfa ve Trabzon illerinden gelen muhtarlarla bir araya geldi.

1 Kasım seçimlerinin hayati öneme sahip olduğunu kaydeden Erdoğan, “Türkiye 7 Haziran’da tehlikeye düşen istikrar ve güven ortamını 1 Kasım’da yeniden ve daha güçlü tesis ederek yoluna devam etmelidir. Buna işadamımızın ne kadar ihtiyacı varsa işçimizin ve tüm halkımızın da o kadar ihtiyacı var. Buna İstanbul’daki Yozgat’taki kardeşimin ne kadar ihtiyacı varsa Diyarbakır’daki, Hakkari’deki kardeşimin o kadar ihtiyacı var.” dedi.

“Daha dün Hakkari Şemdinli’de hastaneyi ne hale getirdiler gördünüz değil mi?” diye soran Erdoğan, “Karakolu, çevredeki okulları ne hal getirdiler gördünüz değil mi? Hakkari’ye havalimanı yaptık Selahattin Eyyübu Havalimanı. Geçen gün terminal binasını taradılar. Soruyorum. Tüm bölge halkına da sesleniyorum. Kürt kardeşlerime sesleniyorum. Barış diyenler batıya geldiklerinde, sohbetlerinde, konuşmalarında, barış diyenler acaba Şemdinli’deki bu hastaneyi, bu karakollarımızı, bu okullarımızı, bu camilerimizi, bu havalimanlarımızı bombalayanlar değil mi? Bir taraftan barış diyeceksin öbür taraftan sırtını dayadığın PKK terör örgütü ile her tarafta terör estireceksin. Ben sesleniyorum. Tüm bölge halkına da tüm milletime de sesleniyorum. Sırtını bu terör örgütüne dayayanlara karşı kardeşlerim 1 Kasım'da gereken dersi vermeyeceksiniz de ne zaman vereceksin. Millet olmak işte bunu gerektiriyor.” diye konuştu.

'SİZ BARIŞTAN KAN ANLIYORSUNUZ KAN'

Başbakanlık görevine geldiği ilk günden bu yana 2 bin 500 hastane, sağlık evi yaptıklarını ifade eden Erdoğan, “Bakın bunlarla ilgili olarak görev yapan bir STK bu terör örgütleri bu hastanelerde bu eylemleri yaparken bir gün kalkıp da terör örgütünü lanetlememiştir. Yahu daha önce bu hastanelerin hali ortadaydı. Ne bir hijyenik yapısı vardı, ne bir doğru dürüst hastaneye benziyordu. Biz size modern hastaneler inşa ettik. Odalarda iki kişi refakatçisi beraber tuvaleti banyosu olan hastaneler inşa ettik. Hakkari’de ben aynı gün iki hastane açılışı yaptım 150’şer yataklı terör örgütü ve desteklediği siyasi parti oraya kimse gelmesin diye tehdit ettiler. Birisini Yüksekova’da birisin Hakkari merkezde açtım. Bütün gerçekler ortada hala bu adamlar barış diyorlar ya. Sizin barıştan ne anladığınız ortada. Siz barıştan kan anlıyorsunuz kan.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin bugün yaşadığı sorunun etnik ve mezhep kökenli bir sorun olmadığını vurgulayan Erdoğan şunları söyledi: “Sorunumuz terör sorunudur. Terör örgütünün zulmüne en çok maruz kalan en çok can kaybeden, en çok sıkıntı çeken hiç şüphesiz bölgedeki Kürt kardeşlerimdir. Terör sorununun çözümü bu kardeşlerimin önündeki en büyük sorundur. Buda terör sorununun çözümünden geçmektedir. Ama ben şimdi diyorum ki, bölgedeki benim Kürt kardeşlerim de bu terör örgütüne karşı tavrını koymalıdır. Öleceksek bir kere ölelim ama adam gibi ölelim. Bunu yapmamız lazım. Bölgede terör örgütüne hiç destek veren yok mu? Maalesef var. Bu teröristleri evlerinde saklayan yok mu? Var. Ama bunların sayısı çok az. Üstelik terör örgütünün hem içinde faaliyet gösteren, hem de destekçileri arasında her etnik kökenden insan bulunuyor. Yurt içi yurt dışı dolayısıyla terör örgütünü bölge insanıyla özdeş hale getirmek gibi yanlış bir davranış olamaz. Tam tersine bölge insanı bu süreçte gösterdiği vakur tavırla tercihinin birlikten beraberlikten ortak bir gelecekten yana olduğun göstermiştir.”

Terör karşısında yapılması gerekenin ilkeli duruşu kararlı ve dirayetli bir şekilde devam ettirmek olduğunu anlatan Erdoğan, “Ne diyoruz; terör örgütü tüm silahlarını bırakana, bırakmakta yetmez, toprağa gömüp üzerine beton dökene, tüm elemanlarını topraklarımız dışına çıkartana kadar bu mücadele sürecektir. Kimse bizden rehavet beklemesin. Kimse bizden buna ara vereceğimizi beklemesin. Kesinlikle hedef sadece 1 Kasım da değil ha onu biliniz. 1 Kasım’a kadar da 1 Kasım’da sonra da aynen bu operasyonlarımız devam edecektir ve tüm terör örgütlerine karşı devam edecektir. İşte bu sabah DAİŞ terör örgütüne karşı Diyarbakır’da yapılan operasyonlarımız. Bizim için PKK farklı, DAİŞ farklı, DHKP-C farklı PYD farklı değil hepsi aynı bunların. Garın önünde olan terör eylemi de bunlar ortaklaşa yapmışlardır, bunu böyle biliniz. Fakat terör örgütünü arkasına alan siyasi partinin kalkıp daha ilk anda katil devlet demesini anlıyorsunuz değil mi? İşte bu güya parlamentoda olan bir siyasi parti. Ne diyor bunu devlet yaptı, katil devlet diyor. Bunu saray yaptı diyor. Faturayı buraya kesmeye kalkıyor. Niye Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış, bunlar yavuz hırsız. Bizde diyoruz ki biz hep beraber el ele vereceğiz. Katil devlet, Allah’ın izniyle hiçbir zaman bunların bu iftiralarına prim vermeyecek. Bunların bedelini de ağır ödeyecekler ve zaten ödüyorlar.” ifadelerini kullandı.