Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni bir Türkiye için 7 Haziran'daki seçimlerde 400 milletvekili istediğini söyledi.

Toplu açılış törenlerine katılmak üzere Bursa'ya gelen Erdoğan, son olarak 33 yıl önce Kenan Evren için kapatılan Atatürk Caddesi'nde vatandaşlara hitap etti. Konuşmasında AK Saray ile ilgili eleştirilere cevap veren Erdoğan şöyle konuştu: "Milletin sarayında, Ankara’da milletin evinde toplantılarla bir araya geliyoruz. Hasbihal ediyoruz. Dertleri paylaşıyoruz. Her fırsatta şehirlerimizi ziyaret ediyoruz. Vatandaşlarımızla hasret gideriyoruz. Bursa, Cumhurbaşkanı olarak yedinci teşekkür ziyaretinde bulunduğum şehir. Fakat Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın bu ziyaretlerinden rahatsız olanlar da var. Geçenlerde bir milletvekili gördermişler YSK'ya müracaat etmiş, ‘cumhurbaşkanı seçimlere kadar meydanlara çıkmasın’ diye. YSK da bunu reddetmiş."

Konuşmasında siyaset yaptığı yönündeki açıklamalarla ilgili konuşan Erdoğan şunları kaydetti: "Diyor ki cumhurbaşkanı siyaset yapıyor, hayır yapmıyorum. Diyorum ki 7 Haziran’da seçimler var. Biz yeni Türkiye'yi istiyorsak, 400 milletvekili vereceğiz. Diyorum ki eğer yeni anayasa istiyorsak 400 milletvekili vermek lazım, bunlarla uğraşmaya gerek yok. Başkanlık sistemi istiyorsak 400 milletvekilini vermek lazım. Çözüm sürecini istiyorsak 400 milletvekili vermek lazım ki iktidardaki parti gümbür gümbür bunu gerçekleştirsin. Seçimlere kadar bir olacağız, beraber olacağız, inşallah güçlü bir şekilde yarınlara yürüyeceğiz."

Başkanlık sistemi konusuna da değinen Erdoğan, "Dünyadaki gelişmiş ülkelere bakalım, kasım ayında Türkiye’de G20 toplantısı var. Ağırlıklı olarak hepsi başkanlık sistemi ile yönetiliyor. Dünyayı yeniden keşfetmeye gerek yok. 18 ülkenin 10’u başkanlık sistemi ile yönetiliyor. Eğer en ileri demokrasi diyorsak, en iyi ekonomi Amerika, başkanlık sistemi ile buraya ulaşmış. Tüm bunları gelenek ve göreneklerimizle güçlendirdiğimiz zaman farklı bir Türkiye ortaya çıkacak." dedi.
Sürecek...