Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yeniden aktif siyasete dönmesi konusunda, "İsabetli olur, ama karar kendisine aittir." dedi.

Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan'a, Gül'le geçen hafta yaptığı belirtilen görüşme ve kendisinin aktif siyasete dönüşü konusundaki görüşü soruldu. Erdoğan, "Adaylık konusu Abdullah Bey’in kendi takdiridir. Ben kendisiyle geçen hafta bir görüşme yaptım. Ben Kayseri’de kendilerini babasının rahatsızlığı nedeniyle aradım şifa dileğinde bulundum. Diğer politik siyasi kararlar Abdullah Beyindir. Bana göre böyle bir şey için vereceği karar güzel de olur. Hayırlı da olur." diye konuştu. Erdoğan, "Şahsi görüşünün sorulamsı üzerine "Dediğim gibi isabetli olur. Ama karar tabi ki Abdullah Beyindir.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, doların yükselmesine ilişkin yöneltilen bir soruya cevaben de "Her şeyden önce şu anda dolar, Euro, faiz bunları etraflıca ele aldığımızda karşımıza çıkan durum şudur: Bir defa burada faiz lobisinin malum bir çalışması var. Ortaya bazı iddialar atmak çok yanlıştır. Şunu açık ve net söyleyeyim: Şu anda özellikle faiz lobisi veyahutta dolara aşırı derecede yatırım yapanlar yaya kalabilirler." şeklinde konuştu.