Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, atamayla görevde olanların seçimle göreve gelenlere saygılı olması gerektiğini söyledi. Seçimle göreve gelenlerin milletin temsilcisi olduğunu kaydeden Erdoğan, “Bunu böyle bileceğiz. Bunun için ne diyor büyüklerimiz 'insanı yaşat ki devlet yaşasın'. Eğer milletimize daha fazla özgürlük, daha fazla refah, daha mutlu bir hayat sağlayamıyorsak bu koltukları işgal ediyoruz demektir.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 13. Muhtarlar Buluşması'nda Afyonkarahisar, Ağrı, Ankara, Antalya, Bayburt, Bingöl, Çanakkale, İstanbul, Kars, Rize, Şanlıurfa ve Trabzon illerinden gelen muhtarlarla bir araya geldi.

Cumhuriyet bayramlarının yıldönümünde yine bu ülkede kutlamaların yapılacağını belirten Erdoğan, “Ülkemizde cumhuriyet bayramları bugüne kadar genellikle içinde cumhurun yer almadığı kuru devlet törenleri şeklinde cereyan etmiştir.” dedi. 28 Ekim günü öğle vakti Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde sadece ve sadece 81 vilayetten cumhurun, milletin, halkın katılacağı bir resepsiyon vereceklerini kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu: “81 ilimizin her birinden herhangi bir unvanı, herhangi bir resmi görevi olmayan 10’ar vatandaşımızı burada ağırlayacağız. Böylece Cumhuriyet Bayramı'nı milletin evinde milletle birlikte kutlama geleneğini başlatmış olacağız. Bu bir ilk olacak. İnşallah yeni yerimizi yaptığımızda bu sayı daha da artacak. 29 Ekim günü de mutat törenlerimizi yapacağız. Bu yıl 29 Ekim törenlerinde de köklü değişiklikler yaptım. Bu törenleri yıllardır yasak savma kabilinden süre gelen formatından çıkartıp ülkemizin tarihi, kültürünü, cumhuriyetimizin kazanımlarını 2023 hedeflerimizi ifade eden bir yapıya büründürüyoruz. İnşallah artık Cumhuriyet Bayramlarının kendisi de milletimizle bütünleşmiş milletimizin geçmişini bugününü ve geleceğini yansıtan bir biçimde ve ruha kavuşacaktır.”

Bugün de ülkenin 7 bölgesinde öğle namazına müteakip şahsı adına Cumhurbaşkanlığı makamı adına, cumhurbaşkanlığı genel sekreteri, genel sekreter yardımları ve birim başkanlarının iştirakiyle aşure dağıtımı yapıldığını ifade eden Erdoğan, “Şu anda 14 vilayette bu devam ediyor.” dedi.

ALLAH BİZİ BÖYLE GAFİLLERİN ARASINDA YER ALMAKTAN UZAK TUTSUN

Kendilerini eleştirenlerin lafa gelince en büyük cumhuriyetçi olduğunu vurgulayan Erdoğan, “En büyük milliyetçidir, en büyük ulusalcıdır bizi eleştirenler. Peki bunlara sormak lazım siz cumhuriyet için cumhur için bugüne kadar ne yaptınız? Bunu sorduğumuz zaman verdikleri verecekleri hiçbir cevap yok. Çünkü bunların bu ülkede tek bir dikili ağaçları herhangi bir eserleri mevcut değil. Sadece konuşurlar, sadece hakaret ederler. Sürekli ortada dolaşır gazete sayfalarından, ekranlarından, kürsülerden de eksik olmazlar. Hep bir şey yapıyormuş gibi görünürler. Ama avara kasnak gibi ne işe yaradıkları belli değildir.” şeklinde konuştu.

Seçimle göreve gelenlerin ve atama ile görev yapan kamu görevlilerinin de tek görevinin millete hizmet etmek olduğunu ifade eden Erdoğan şunları söyledi: “Şu anda atama ile göreve gelen mi seçimle göreve gelen mi? Seçimle göreve gelen. Bunu bu defa böyle bileceğiz. Atamayla görevde olanlar seçimle göreve gelenlere saygılı olacaklar. Çünkü onlar milletin temsilcisidir. Bunu böyle bileceğiz. Bunun için ne diyor büyüklerimiz 'insanı yaşat ki devlet yaşasın'. Eğer milletimize daha fazla özgürlük, daha fazla refah, daha mutlu bir hayat sağlayamıyorsak bu koltukları işgal ediyoruz demektir. İster cumhurbaşkanı, başbakan, bakan olsun ister belediye başkanı ister bürokrat olsun devlet yönetiminde görev alan herkesin akşam başını yastığa koyduğunda 'bugün milletim için ne yaptım' sorusunu kendisine sorması lazım. Eğer bu soruya cevap verebilecek bir çıkış yolu bulamıyorsa o gün kayıp bir gündür boşa geçmiş bir gündür. Allah, bizi böyle gafillerin arasında yer almaktan uzak tutsun.”