Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı eleştirerek, "Eş Başkan beyefendiye ulaşmak mümkün değildi. Daha sonra açıklama yapıyor, ‘Bana ulaşacağına Diyarbakır halkından özür dilesin’. Ben niye özür dileyeceğim, eğer özür dileyecek birisi varsa sensin sen." dedi.

Ağrı'daki mitingde konuşan Erdoğan, Demirtaş'ı sert sözlerle eleştirdi.

Erdoğan, şunları söyledi: "Eş başkanların partisine gelince; demokrasi, barışı, özgürlüğü dilinden düşürmez; ama bölgede silahla, baskıyla, şiddetle milleti canından bezdirir. Şimdi dün Diyarbakır'da malum, asla tasvip edemeyeceğimiz bir olay gerçekleşti. İki tane vatandaşımız öldü, Allah’tan rahmet diliyorum. Dün akşam canlı yayında bu konuyla ilgili açıklamalarımızı yaptım, aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Basın Müşavirliği'nden de yine yazılı olarak ayrıca açıklamalar yapıldı. Fakat Eş Başkan beyefendiye ulaşmak mümkün değildi. Daha sonra açıklama yapıyor, ‘Bana ulaşacağına Diyarbakır halkından özür dilesin’. Ben niye özür dileyeceğim? Eğer özür dileyecek birisi varsa sensin sen. Zira 6,7,8 ekim tarihlerinde benim Kürt kardeşlerimi sokağa döken sendin. 50 kişinin ölümüne neden olan sendin. Ölen Kürt kardeşlerimdi, öldüren de yine Kürtlerdi. Bu tür bir vahşete vesile olan sendin. Bizim kitabımızda hiçbir zaman kan yoktur. Bizim kitabımızda hiçbir zaman 40 yıllık siyasi hayatımda kan yoktur. Ama siz daha siyasette çıraksınız, tehditle yürüyorsunuz. İşte Van’da belediyenizin billboardlarında musluktan kan akıyor. Musluktan kan akar mı ya su akar. Ama bunların durumu bu..."

Erdoğan, şöyle devam etti: "Şırnak'ta, Siirt'te olan olayları biliyorsunuz. Bölücü terör örgütü ile iş tutuyorsun. Zaten abin dağda. Beraber yürüyorsunuz. Kimliğin, kişiliğin belli kalkıp bize 'milletten özür dile'. Ben milletimle iç içeyim. Milletime kalkıp da bu tür şeyleri asla biz reva görmedik. Ve şimdi de güvenlik güçlerimizi bunun incelemesini yapıyorlar. Kimler tarafından nasıl oldu bu çıkacak meydana. Ha ne diyor? 'Eskişehir mitinginde bunu söylemeliydi.' Ya Eskişehir mitinginde zaten bundan haberim yoktu. Çıktıktan sonra arkadaşlarım haberini veriyorlar; fakat biz çırak değiliz. Siz ise 1 saat sonra hemen CNN'de programa çıkıyorsunuz, yani telefonla bağlantı kuruyorsunuz. Niye? Çünkü Doğan medyası ile şu an iyi iş tuttular. Beraber yürüyorlar. Kimin ne yaptığı ortada. Tek parti özlemcisi eş başkanlar İstanbul'da başka, Ağrı'da başka yüzleri ile milletin karşısına çıkar. Pensilvanya derseniz zaten bu işin profesyoneli. Herkesin koluna giriyor, herkese 'oyum sana' diyor. Kasetle, kumpasla, siyaseti dizayn etme çabasını devam ettiriyor. Doğan medyası ilk günden beri bunlarla birlikte hareket ediyor. Son günlerde yurtdışındaki medya kuruluşları da aynı kervana katıldı. Hatta yapılan yayınlara bakınca eski Türkiye koalisyonunun oralarda kotarıldığını, kurulduğunu görüyoruz. Onlar yazıyor, bunlar uyguluyor. Amaçları yeni Türkiye'nin inşasını engellemek. Bunun için anayasa yapılsın ama eskiden olduğu gibi vesayet yapsın, cuntacılar yapsın."

Erdoğan, şöyle konuştu: "Biz milletimizle birlikte yeni anayasa yapalım dedikçe muhalefet partilerinin niye bize karşı çıktıklarını anlıyorsunuz değil mi? Dikkat edin aynısını eş başkanlar da söylüyor. Anayasa millet yapmayacaksa kim yapacak? Onun cevabını Londra'dan alıyoruz. Biz milletle manşetlerle, vesayetle çarpışa çarpışa bugünlere geldik. Her seçimde benzer ittifaklarla ve tuzaklarla mücadele ederek yolumuza geldik. Ama unutmayın. Tuzakların üstünde bir tuzak var. Tuzak kurduk, bu işi bitirdik. Bitiremeyeceksiniz. Kaderin üstünde bir kader var. İlk defa karşımızda bu kadar geniş bir cephe görüyoruz. Asla bire araya gelmeyecek partiler, örgütler eski Türkiye koalisyonunda buluştu."