Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin seçim çalışmalarına destek olmak üzere geldiği Trabzon’da halka hitap etti. Gündemdeki konulara değinen Erdoğan, ‘ibret-i alem için’ makam aracı Mercedes’i iade edecek olan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e seslendi. Erdoğan, "Çok enteresan. Benim haberim olsa, Diyanet İşleri Başkanı'ma derdim ki, ‘Ya n’apıyorsun? Böyle bir şey yapılır mı? Bu makama, bu arabanın daha kalitelisi, daha lüksü gerek. Burası Diyanet İşleri Başkanlığı makamı. Sana bu saldırıda bulunanların çoğunun altında bu arabadan var." dedi.

Erdoğan, 12 yılda Trabzon’a yapılan yatırım ve destek miktarının 13 buçuk katrilyonu bulduğunu belirterek, bu defa da toplam tutarı 153 trilyonu bulan 24 projenin açılışını yapacaklarını söyledi.

Öte yandan açılışı yapılan bazı tesisler, büyük şehre dönüşen Trabzon’un eski beldelerinde yer alan ve Milli Eğitim’e devredildikten sonra elden geçirilen binalardı. Birçoğu eğitim kurumu, dere ıslahlarını sıraladığı projeler içerisinde şehir merkezinden Yomra ilçesine bir yıldan fazla bir süre önce taşınan Trabzon Adalet Sarayı da yer aldı.

'3. KÖPRÜYE YAVUZ İSMİNDEN RAHATSIZ OLDULAR'

İstanbul’a 3. köprüyü yaptıklarını anlatan Erdoğan’ın konuşmalarından satır başları şöyle:

"Ne o, Yavuz Sultan Selim Köprüsü. Fakat rahatsız oldular. Dediler ki niçin bu köprünün adını Yavuz koyuyorsun dediler, rahatsız oldular. Biz ceddini inkar eden bir nesil değiliz, onları ki bizi bu dünyada var kıldılar. Onları yaşatmayacağız da kimleri yaşatacağız.

İMAN, TEKEDEN SÜT BİLE ÇIKARTIR

Bütün mesele nedir biliyor musunuz? İman öyle bir şeydir ki tekeden bile süt çıkartır. Biz bu yolda böyle yürüyoruz, böyle de yürüyeceğiz. Eğitimde attığımız adımlar ortada. 400 bin derslik yaptık. Hamdolsun üniversitemizin olmadığı il yok. Bunu niye yaptık biliyor musunuz, mali imkanı olmadığı için üniversiteye gidemeyenlerin ayağına üniversiteyi götürdük.

YAV SEN NASİPSİZSİN YAV

Bu seçim yeni Türkiye’nin inşasını isteyenlerle eski Türkiye’yi hortlatmaya çalışanların seçimine dönüştü. Proje olarak da ortaya bir eski Türkiye koalisyonu koydular. Önlerinde ana muhalefet partisi, arkasında bölücü örgütün güdümündeki parti ile paralel örgüt birlikte saf tutmuş durumda. Saf dediksek, sanmayın ki namaz safı. Bunların ki Türkiye’nin değerlerine hedeflerine saldırı safı. Hedeflerinde ne var? Diyanet, imam hatipler, kâbe var. Şimdi bölücü örgütün partisi ‘Taksim işçilerin kabesidir’ diyor. Yav sen nasipsizsin yav. Benim Trabzonlu kardeşlerimin tek kabesi var.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANINA TAKTILAR

Diyanet İşleri Başkanı’na taktılar, niye? Ben Güneydoğu’daydım. O bölgeyi dolaşırken sağ olsun Diyanet Kürtçe Kur’an meali hazırlamış. Ben de Kürtçe Kur’an mealini gösterdim. Ertesi gün bu terör örgütünün desteklediği siyasi parti, Kürt kardeşlerime, ‘Diyanet bunu tek baskı yaptı, Cumhurbaşkanına gönderdi’ diye. Diyanet açıklama yaptı. Binlerce bastırıp Kürt kardeşlerimize dağıttıklarını açıkladı. Hatta Diyanet daha da ileri gitti, şimdi Ermenice meal de hazırladı, ülkemiz de olabilir, Ermenistan da olabilir, oralara da gönderilsin diye. Bunların dinle alakası yok. Dinle alakası olmayanın diyanetle alakası olur mu?

BUNLARDAN İYİ KOMEDYEN OLUR

Tutmuş ekonomiyi anlatıyor. Kaynakları temin ettik diyor. Ne yapmış; tutmuş Diyanet İşleri Başkanı’nın altındaki Mercedes’i almış. Oradan 1 milyon kaynak temin etmiş. Ya sen ne diyorsun, bir defa o Mercedes 1 milyon değerinde değil. Böyle rakamlardan kaynak olur mu? Bunlardan iyi komedyen olur. İmam hatipleri kaldıracaklarmış. CHP’nin başkanı diyor ki 1+8+4. Kayseri’ye gidiyor, böyle bir şey söylemedim. Doğru ama seçim beyannamesinde var. Böyle deyince imam hatiplerin orta kısmını kapatıyorsun. O zaman 600 bin öğrencisi vardı, 60 bine düştü. Katsayıyı kaldırdık öğrenci sayısı oldu 1 milyon oldu. Ben dertli babayım. Benim de 2 oğlan, iki kız evladım var. Kızlarım başörtüsünden dolayı üniversiteye gidemediler, yurtdışında okutmak durumunda kaldım. Erkek evlatlarımla da çok uğraşıyorlar. Yazıyorlar, çiziyorlar. Şu vakıfta varlar, bunda varlar diyorlar. Tabi ki olacaklar. Sizden mi izin alacağız. Onlar da bu ülkenin vatandaşı, sosyal faaliyette bulunacaklar, iş de yapacaklar. Yeter ki devletle iş yapmasınlar.

KOALİSYON

Eski Türkiye koalisyonunun milletimizi götürmek istediği yeri, milletimiz her geçen gün biraz daha net olarak görüyor."