MHP Kayseri Milletvekili Süleyman Korkmaz, 2009 yılında ‘Erken seçim istemek vatana ihanettir’ diyen dönemin başbakanı ve şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şimdi ise erken seçim için direttiğine dikkat çekti. Korkmaz, "Ülkeyi erken seçime götürmek için partisine talimatlar yağdırıyor. Soruyoruz şimdi; ne değişti? Eğer erken seçim ihanetse, neden ülkeye ihanet ediyorsunuz? Amacınız ne, hesabınız ne? Çıkın apaçık söyleyin." dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Süleyman Korkmaz, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti’nin başından beri koalisyondan yana olmadığını ancak kamuoyunu oyalamak ve aldatmak için görüşüyormuş gibi yaptığını söyledi. Korkmaz, vatandaşlara seslenerek, “Dolmabahçe’de, PKK’nın dayattığı 10 madde üzerinde gülerek anlaşma yapanlar, MHP’nin ülkenin geleceği için ortaya koyduğu 4 maddeye burun kıvırmış, sinirlenmiş, yüzlerini asmışlardır. Çünkü AKP’nin gizli ajandasında ülkenin değil kendi menfaatleri var.” dedi.

MHP’li vekil Korkmaz, Cumhurbaşkanın Erdoğan’ın geçmişte 'Erken seçim bu vatana ihanettir' sözlerini hatırlatarak, “O zaman bu vatana neden ihanet ediyorsunuz” diye sordu. Korkmaz, AK Parti’nin temsilcilerinin kamuoyunda koalisyonu MHP’nin istemediği yönünde algı operasyonu yaprak milleti aldatmaya çalıştığını öne sürdü. MHP’nin ülkenin geleceği ve vatandaşın huzuru için değil elini, gövdesini taşın altına koymaya hazır olduğunu ifade eden Korkmaz, şunları söyledi: “Bizim milletimize sözümü var. Biz asla ihanet projelerine evet demeyiz. Ülkemize, milletimize zarar verecek her projenin ve projecilerin karşısında oluruz. Ama 7 Haziran sonrasında AKP’nin ortaya koyduğu tavır apaçık ortadadır. Çünkü AKP’nin gizli hesapları var. Onlar ülkeyi değil, kendi koltuklarını düşünüyorlar. Bu nedenle koalisyon görüşmelerini kamuoyuna yapıyormuş gibi göstermek istediler. Aslında daha ilk günden amaçları ülkeyi kaosa sürükleyip, her zaman yaptıkları gibi bu ortamdan nemalanmaktı. Ama erken seçim isteyenlere bu millet gereken cevabı verecektir. Çünkü erken seçim her zaman dediğimiz gibi bu süreçte, ülkeye ihanettir. 2009 yılında ‘Erken seçim istemek vatana ihanettir’ diyen dönemin başbakanı ve şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şimdi ise erken seçim için diretiyor, ülkeyi erken seçime götürmek için partisine talimatlar yağdırıyor. Soruyoruz şimdi; ne değişti? Eğer erken seçim ihanetse, neden ülkeye ihanet ediyorsunuz? Amacınız ne, hesabınız ne? Çıkın apaçık söyleyin. Terör örgütü verdiğiniz tavizlerle güçlenmişken, ülke kan gölüne dönmüşken, her gün şehit haberler gelirken, analar, babalar ağlarken, yavrular öksüz kalırken bu yangından mal kaçırma şeklindeki ruh halinizin gerçek nedeni ne? Neden korkuyorsunuz, hangi işlere bulaştınız da koltuğunuzu yaşanan onca acı olaya rağmen bırakmamak için her yolu deniyorsunuz? Bu ülkenin evlatları, sizin koltuklarınızdan daha önemli değil mi? Hangi cesaretle bir bakanınız çıkıyor ve milleti adeta tehdit eder gibi, ‘Eğer başkan seçseydik bu kaos olmazdı’ diyor. İşte bütün bunları milletimiz görüyor. Kimin nasıl hesaplar yaptığını biliyor. Günü geldiğinde hesabı kesecektir.”

Koalisyon görüşmelerinde MHP’nin ülkenin geleceği için hayati önem taşıyan 4 ilkeyi ön plana çıkardığını kaydeden Korkmaz, “Dolmabahçe Sarayı'nda, PKK ile 10 maddelik ihanet metnine sıcak bakanlar, adeta ihaneti belgeleyenler, o metni gülerek imzalayanlar. MHP’nin ülke ve millet menfaati için ortaya koyduğu 4 hayati ilkeye karşı çıkmışlardır, yüzlerini asmışlardır, burun kıvırmışlardır, sinirlenmişlerdir. Çünkü ajandalarında gizli hesapları vardır. Peki ne istedi MHP? MHP, Anayasa’nın ilk dört maddesi değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez. Bu, MHP’nin vazgeçilmez şartıdır dedi. Bunun yanında çözüm süreci denen ihanet sürecinin de bahanesiz olarak ortadan kaldırılmasını istedi. Toplumun kanayan yarası olan, adalet ve ahlak kurallarını hiçe sayan rüşvet ve yolsuzluk iddialarının yani 17-25 Aralık’ın tekrar ele alınarak, ucu kime dokunursa dokunsun üzerine gidilmesini istedi MHP. Ve siyasete her seferinde müdahale etmeye çalışan, bunun yanında partisini uzaktan yöneten, sarayda ülke kan ağlarken fıkralar anlatan, halen başkanlık hayalleri kuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Anayasa’da belirtildiği gibi meşru ve hukuki zemine çekilmesini istedi MHP. Ama PKK’nın bölücü tüm taleplerini onaylayan AKP, MHP’nin ülke menfaatlerini göz önünde tutan taleplerini göz ardı etmiş ve kamuoyunu da sanki oyun bozan MHP’ymiş gibi aldatmaya çalışmıştır. Bu nedenle vatandaşlarımıza sesleniyoruz; asıl oyun bozan AKP’dir. Biz koltuk istemedik, kadro istemedik, millet neyi istiyorsa onu istedik, onu söyledik. MHP her zaman ülkesinin ve milletinin yanındadır. Bu nedenle önce ülkem ve milletim sonra partim demektedir.” dedi.