Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz, Firavunların karşısında eğilmeyiz. Dün 'Mısır'da ben Sisi'yi cumhurbaşkanı olarak tanımıyorum, benim indimde Mısır'ın cumhurbaşkanı yine içerideki Mursi'dir' dedi. İdama mahkum etmişler. İdama mahkum etseniz ne yazar ya? Onların idamı bile şahsiyetlidir, onurludur." dedi.

Erdoğan, Adıyaman'ın Sincik ilçesinde düzenlenen mitingde konuştu.

Otobüs üzerinden alanda toplanan kalabalığa hitap eden Erdoğan, "Bu kardeşiniz için sultanlık derdinde olduğunu söyleyenler yıllarca buralarda ağalık postu sattılar. Ağa! Ben ne ağayım, ne sultanım, hizmetkarım. Hep meydanlarda ne dedim, gün ola harman ola... Biz de ölecek miyiz? Hocaefendi musalla taşında dua yaparken 'cumhurbaşkanı, başbakan niyetine' diyecek mi? 'Er kişi niyetine' diyecek. Ondan sonra mezara gömüp bırakıp gidecekler." ifadelerini kullandı.

"KUR'AN RABCE İNMİŞTİR"
Erdoğan, HDP'yi ve Eş Başkan Selahattin Demirtaş'ı eleştirerek, şunları söyledi: "Terör örgütünün arkasında olduğu parti ne diyor, 'Bizim Kâbe’miz Taksim'dir' diyor. Bizim Kâbe’miz Mekke'de... Şimdi bu ara Diyanet'e taktılar. Diyanet, Kur'an'ın Kürtçe mealini hazırlattı, 10 bin tane. Bir tane de bana gönderdi. Gittiğim yerlerde gösteriyorum. Bundan beyefendi rahatsız olmuş. Diyor ki, 'Diyanet bundan sadece 1 tane cumhurbaşkanı için hazırlattı. Ya zaten senin Kur'an'la ne alakan var? Allahüalem bu Kur'an Arapça mı inmiştir, ben buna Arapça da demiyorum; Kur'an 'Rabce' inmiştir. Çok anlamlıdır bu. Ama buna sorsan BU belki de der ki 'Kur'an Kürtçe inmiştir'. Bunu da der. Diyanet ne yaptı? Kürtçe mealli Kur'an gönderdi. Güneydoğu ve Doğu Anadolu'ya... Diyanet bu kadar güzel bir görevi ifa ediyor, bundan rahatsız oluyor beyefendi. Niye? Türkçe bilmeyip de Kürtçe bilen kardeşlerim Kur'an'ın o ayetinin ne anlama geldiğini oradan öğrensin diye. Bunu yapmış. Böyle bir Diyanet'i takdir etmek gerek. Ne diyor; 'biz Diyanet'i kaldıracağız'. Diyarbakır'da bir müftü bunlardan aday olmuş. O ne diyor; 'Eğer benim partimin dini Zerdüştlük olsa ben yine oradan aday olurum'."

Erdoğan, şöyle devam etti: "Kürt kardeşlerime sesleniyorum; 7 Haziran bir dönüm noktasıdır. Sizleri tehdit edenler, korkutmak isteyenler olabilir. Zira bunlar Diyarbakır'da 6-7-8 Ekim olaylarında 50'ye yakın gencimizin ölümüne neden oldular. Yasin Börü'yü beşinci kattan attılar. Ondan sonra da başını, gövdesini adeta taşlarla ezdiler. Yasin Börü de Kürt'tü, hani Kürtlere saygınız vardı? Bugün bir gazetede o evlatları öldürülenlerin anneleri bu terör örgütünün arkasında olan partinin başkanlarına lanet, beddua ediyorlar. Niye? Bizim evlatlarımız bunların yüzünden öldü diye..."

"SİSİ'Yİ TANIMIYORUM"
Erdoğan, şunları kaydetti: "Hiç endişeniz olmasın biz sadece Allah'ın huzurunda rükuda eğiliriz. Biz, Firavunların karşısında eğilmeyiz. Dün 'Mısır'da ben Sisi'yi cumhurbaşkanı olarak tanımıyorum, benim indimde Mısır'ın cumhurbaşkanı yine içerideki Mursi'dir' dedi. İdama mahkum etmişler. İdama mahkum etseniz ne yazar ya? Onların idamı bile şahsiyetlidir, onurludur. Biz bu yola böyle çıktık, böyle yürüyeceğiz."

Erdoğan, "Ben biliyorum ki Sincik aynı zamanda çiğ köftenin merkezidir. Ama bunu ileride inşallah kaza ederiz. Siz sadece Türkiye'ye değil, yurtdışına da hitap ediyorsunuz. Burası insan yetiştiriyor. Damak tadından girdik mi gidilmeyecek yer yok." dedi.

"Terör örgütünün arkasında olduğu parti fakir-fukaranın, garip-gurebanın... Ne alakası var, işte ağaların partisi olmuşlar. Onlara gereken dersi vereceğinize inanıyorum." diyen Erdoğan, "Tek devlet... Bir paralel devlet diye bir şey çıkmış, ne anlama geldiğini biliyorsunuz. 7 Haziran onlarla da hesaplaşma günüdür." şeklinde konuştu.